"Krasnodar'da Samsun İş Günleri" adı altındaki organizasyona çoğu sanayici ve işadamlarından oluşan 130 kişilik heyet, özel uçakla Krasnodar'a gitti.

Samsun Krasnodar'a taşındı  Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın, Samsun'da üretilen ürünleri tanıtmak ve pazarlamak amacıyla Rusya'nın Krasnodar kentinde düzenlediği, 'Krasnodar'da Sam

Samsun Krasnodar’a taşındı 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Samsun’da üretilen ürünleri tanıtmak ve pazarlamak amacıyla Rusya’nın Krasnodar kentinde düzenlediği, “Krasnodar’da Samsun İş Günleri” adı altındaki organizasyona çoğu sanayici ve işadamlarından oluşan 130 kişilik heyet, özel uçakla Krasnodar’a gitti.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Rusya Federasyonu ile ekonomik işbirliğini geliştirmek,  Samsun İhracat Stratejisi Planı’nda belirtilen ihracat hedeflerine ulaşmak ve hedef pazarlarımızdan olan Rusya pazarına Samsun’da üretilen ürünleri tanıtmak ve pazarlamak amacıyla, Rusya’nın Krasnodar kentinde, 11-14 Aralık tarihlerinde organize ettiği, “Krasnodar’da Samsun İş Günleri” etkinliği başladı. 

Heyette 130 kişi yer aldı

Krasnodar’da Samsun İş Günleri’ne katılan heyet, bu sabah özel bir uçakla etkinliğin düzenleneceği kente gitti. Heyet başkanlığını Samsun Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nun yaptığı heyette ayrıca, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Amasya Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve bazı protokol üyeleri olmak üzere, Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ile birlikte başta mobilya ve gıda sektörü olmak üzere çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 60 firmadan 100’ün üzerinde sanayici ve işadamı katıldı.

Oda tarihinin en büyük ve en kapsamlı organizasyonu

Düzenlenen etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Oda olarak, Rusya Federasyonu ile ekonomik işbirliğimizi daha da çok geliştirmek, Samsun İhracat Stratejisi Planı’nda belirtilen ihracat hedeflerine ulaşmak ve hedef pazarlarımızdan olan Rusya pazarına Samsun’da üretilen ürünleri tanıtmak ve pazarlamak amacıyla, büyük bir organizasyon düzenledik. Düzenlediğimiz etkinlik belki de Odamızın tarihi boyunca yaptığı en büyük ve en kapsamlı organizasyon.  11-14 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenen organizasyonumuza UR-GE kapsamında T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen mobilya ve gıda sektörleri başta olmak üzere, 60 firmamız 40 stant ile katıldı. Krasnodar’ın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Krasnaya Ploscshad AVM’de yaklaşık iki bin metrekare alanda Samsun ürünlerimizin tanıtım ve pazarlamasını yapacağız. Etkinlik boyunca ayrıca, Krasnodar Valisi’ni, Belediye Başkanı’nı ve Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, ilimiz hakkında bilgi vereceğiz. İş adamlarımız da, kendi meslektaşlarıyla da ikili iş görüşmelerinde bulunacak” dedi.

Doğru adres Samsun

Türkiye ile Rusya arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkilerin son yıllarda arttığına değinen Başkan Murzioğlu,Bilindiği gibi iki ülke arasındaki ticaret hacmi hedefi 100 milyar dolardır. Belirlenen hedefe ulaşmak için de doğru adres hiç kuşkusuz Samsun’dur. Bu hedef bizi sürekli zinde tutmaktadır. Rusya’nın Karadeniz kıyı çanağında Türkiye’ye en yakın kapısı Samsun’dur. Coğrafi konumumuzu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Krasnodar’da Samsun İş Günleri etkinliği de, temel olarak ihracat pazarına yöneliktir. Bu fuar katılımcılarımıza ülkenin stratejisini, politikasını, ürün portföyünü incelemek ve kümenin ihracat politikasını belirlemek açısından önemli bir olanak sağlayacaktır” diye konuştu.