KUBALİ, BALIKÇILARIN DERTLERİNİ DİNLEDİ

Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Yakakent İlçe Kaymakam Vekili Bahar Kaya ve Yakakent ilçe Tarım ve Orman Bakanlığı Müdürü Mustafa Kökduman ile Yakakent ilçesi balıkçı barınağını ziyaret etti

Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Yakakent İlçe Kaymakam Vekili Bahar Kaya ve Yakakent ilçe Tarım ve Orman Bakanlığı Müdürü Mustafa Kökduman ile Yakakent ilçesi balıkçı barınağını ziyaret etti.
Balıkçı kooperatifi üyeleri ile yaptığı toplantıda ülke balıkçılığımızla ilgili sorunları dinleyen Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı,” ilçede bulunan balıkçı barınağı iskelelerinin mevcut kapasiteyi karşılamaması sonucu, barınaktan faydalanmak isteyen tekneler için yer sorunu yaşandığı anlaşılmıştır. Çözüm olarak mevcutta bulunan iskelelerden ikisinin büyütülmesiyle bu sorunun ortadan kalkacağı ve bununla ilgili yer tahsisi talebi ile ilgili yazışmaların yapıldığını belirmek istiyorum” dedi.
SORUNLARI HEP BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ
Sinop-Samsun sınırında ki Kanlıçay’ın denize döküldüğü bölümde Yakakent sınırları içerisinde yeni bir barınak yapımı için çalışmalarının  mevcut olduğunu  ve bu bölgede ayrıca kurulacak barınaktan özellikle yetiştiricilik tesislerinin ve küçük balıkçılarının da faydalanmasının sağlanacağını belirten Kubalı, ”Denize açılan balıkçı teknelerindeki en büyük sorunlardan bir tanesinin de çöp ve benzeri atıklar olduğunu, bunların düzenli bir şekilde toplanmasının sağlanması amacıyla, teknelere çöp konteynerlerinin konulması ile ilgi proje yapılması ile ilgili görüşlerini sunmuştur. Bu amaçla hazırlanacak proje kapsamında, denize açılan teknelerin evsel ve diğer atıklarının bu konteynerlerde toplanması ve belediyelerce düzenli olarak teknelerdeki konteynerlerin boşaltılması amaçlanmaktadır” diye konuştu.
BU SEKTÖRDE EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ
Projeyle ilgili balıkçıların fikir ve görüşlerinin alındığı ifade eden Kubalı, ”Toplantı sonrasında ilçede bulunan yetiştiricilik tesislerine gidilerek işletme sahiplerinin sorunları dinlenmiştir. Bölgemizde son yıllarda hızlı bir yükselişte olan kafes balıkçılığının yurtiçi ve yurtdışı eğitimleri ile desteklenmesi ve geliştirilmesi gerekiyor. Bunun için kooperatifimizin ve üniversitemizin katılımlarıyla Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) aracılığı ile proje üretilerek, daha gelişmiş AB ülkelerindeki balık yetiştiriciliği sektörü hakkında fikir sahibi olmak için eğitim gezileri yapılması gerekiyor” dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net