Kurban Bayramı Öncesi Bu Olay Çok Üzüntü Verici!

İYİ Parti Samsun milletvekili Bedri Yaşar, Havza İlçesinde vebalı koyun ile ilgili yaptığı açıklamada; Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında Havza İlçem

İYİ Parti Samsun milletvekili Bedri Yaşar, Havza İlçesinde vebalı koyun ile ilgili yaptığı açıklamada; Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında Havza İlçemizde hibe olarak dağıtılan koyunlar vebalı çıkmıştır. Bu olay çok üzüntü verici bir olaydır.
Havza İlçemizde Belalan, Çayırözü, Çelikalan, Kirenlik, Yeşilalan, Sivrikese ve Kayacık mahallerinde, 11 çiftçimize 344 koyun ve keçi hibe olarak dağıtmıştır. Daha sonra hastalanan koyunlarda yapılan incelemede veba hastalığı tespit edilmiştir.
Veba sonrası Havza İlçemizde 7 mahalle karantina altına alınmıştır. Bu mahallelerde tam da Kurban Bayramı öncesi özellikle hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz çok mağdur olmuştur. Yaşanan olay nedeniyle hayvan yetiştirdikleri diğer hayvanlarını da satamaz hale gelmiştir. İlçede karantina nedeniyle, günlük yaşamda da olumsuz yönde etkilenmiştir.
Hükümetin sadece bölgeyi karantinaya alması yeterli değildir. Yetkililer, acilen bu çiftçilerimizin ve bu ilçemizin mağduriyetini ve zararlarını nasıl ve ne şekilde telafi edeceğini ve dağıtılan koyunların dağıtılmadan önce hastalıklı olup olmadığını da açıklamalıdır. Bu konuda hükümeti göreve davet ediyoruz. Her konuda olduğu gibi bu konunun da sonuna kadar takipçisi olacağımız.