KUTLAMALAR ANIT'A ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

CUMHURİYET BAYRAMI'NIN 92

CUMHURİYET BAYRAMI’NIN 92. YIL KUTLAMALARI ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI
Samsun’da Cumhuriyet Bayramı’nın 92. Yıl Kutlama Programı,  protokol üyelerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı.

[gallery ids="37118,37117,37116"]

Başta Valilik olmak üzere, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk Sunma Töreninden sonra Vali İbrahim Şahin, Anıt Şeref Defteri’ni imzalayarak, şeref defterine; 

[gallery ids="37120"]

’’AZİZ ATATÜRK,
Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve kurtuluş mücadelesinin başladığı Samsun’da, kuruluşunun 92.nci yılında milletçe huzurunuzdayız. Gücünü ortak tarih, kader birliği ve bağımsızlığa olan inancından alan milletimiz, önderliğinizde yokluklar ve imkânsızlıklar içerisinde çağdaş bir Cumhuriyeti kurmayı başarmıştır. Cumhuriyetle yönünü belirleyen ve çağdaş uygarlık seviyesini aşma hedefini gerçekleştirmek için 92 yıldır büyük gayret gösteren milletimiz, yoluna kararlılıkla devam etmektedir. En büyük bayramımız olan Cumhuriyet Bayramında aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, size minnet duygularımızla şükranlarımızı sunuyoruz.
RUHUNUZ ŞAD OLSUN.’’YAZDI.

[gallery ids="37121,37122"]
Törende ayrıca; Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Adalet Komisyon Başkanı Kemal Alver, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Koçak,  Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, Vali Yardımcıları,  ilçe kaymakamları, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli  Albay. Ercan Yasin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri ile askeri ve mülki erkân hazır bulundu.
Köksal ÖNER