KÜTÜPHANESİZ KÖY OKULU KALMAYACAK!

Samsun Ülkü Ocakları tarafından, 2015 yılında başlatılan ve geleneksel olarak devam ederek toplamda 5 köy okuluna kütüphane kurulmasını sağlayan 'Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmasın' kamp

Samsun Ülkü Ocakları tarafından, 2015 yılında başlatılan ve geleneksel olarak devam ederek toplamda 5 köy okuluna kütüphane kurulmasını sağlayan “Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmasın” kampanyası bu yılda devam ediyor.
Proje hakkında bilgi veren Ülkü Ocakları Üniversite Sorumlusu Necip KARA; "Köylerin coğrafik konumu, ulaşım imkânlarının sınırlı olması, öğrencilerin maddi imkânların yetersiz olması gibi sebeplerle kitaplara ulaşmakta sıkıntı çekiliyor. Amacımız öğrencilerin bilgiye ulaşmasını kolaylaştırıp, bilgilerine bilgi katmaktır" dedi.
Her Köyde Bir Okul, Her Okulda Bir Kütüphane
Her köyde bir okul, her okulda bir kütüphane diye yola çıktıklarını belirten Necip KARA, gelecek nesillerin okuyacakları ve öğrenecekleri her harfin bile önemli olduğunun vurgulayarak, Genel Başkanımız Sayın Olcay Kılavuz Beyefendi'nin söylediği “Çevrilen her sayfa bizi Turan'a bir adım daha yaklaştırır" sözünü kendimize düstur edindik. Sizlerde evinizde okuyup rafta bekleyen kitaplarınızı bağışlayarak okuyan bilgili gençlerin yetişmesini sağlayabilirsiniz. Kimse kitaptan uzak kalmamalı. Ve inanıyorum ki, öğrenci kardeşlerimizin duyarlılığı sayesinde çocuklarımız kitapsız kalmayacaktır."
Nasıl Bağış Yaparım?
Bağışlardan sorumlu Kürşat AKTAŞ; "Kampanyamız kapsamında Üniversite kampüslerimiz başta olmak Ülkü Ocakları il ve ilçe başkanlıklarımızda kitap toplayamaya ay sonuna kadar devam edeceğiz. Fakülteler de açmış olduğum stantlara çok yoğun ilgi vardı. Bu standa gelen öğrenciler, hem kitap bağışı yaparken hem de proje hakkında bilgi sahibi oldular. Projemiz sadece bizimle bitmeyecek, gelecek yıllarda da sürecek ve yılmadan tek tek gezip köydeki genç arkadaşlarımızı kütüphanelerle kavuşturacağız" dedi.