Ladikliler İftarda Buluştu

Ladikliler Kültür ve Dayanışma Derneği Samsun'daki hemşehrilerine iftar programı düzenledi

Ladikliler Kültür ve Dayanışma Derneği Samsun'daki hemşehrilerine iftar programı düzenledi.
İftar programına Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Cumhuriyet Halk Partisi, AK Parti, MHP Atakum İlçe yönetimleri, Havza, Vezirköprü, Kavak, Asarcık, Alaçam dayanışma dernekleri ve LADER'in temsilcileri iştirak etti.
Kalabalık bir katılımın olduğu iftar programı Atakum Belediyesi Kültür Tesislerinde gerçekleşti. Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan program iftar yapılmasından sonra Dernek Başkanı Şerif Bilgin'in konuşması ile devam etti Şerif Bilgin dernek olarak bu faaliyette hemşehrilerini bir araya getirmekten mutluluk duyduklarını 10 yıldır bu iftar programlarının yapıldığını katılımdan dolayı hemşerilerine teşekkür ettiğini belirterek iftar programlarına katkı veren üyelerine şükranlarını sundu.
Daha sonra söz alan yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan dernek olarak yeni yönetiminin Samsun Valisi Sayın İbrahim Şahin'i ziyaret ettiklerini bu ziyarette Sayın valimizden üç konuda yardım istediklerini söyledi. Bunlar; Ladik Meslek Yüksek Okulunu hayata geçirilmesi, Akpınar 'da bir eğitim Müzesi'nin oluşturulması ve uluslararası Turizm acentalarının Samsun ziyaretleri programlarında özellikle Arap turistler için Ladik' in dâhil edilmesi. Sayın Valimiz bu konularda desteklerini vereceklerini beyan ettiğini hemşehrileri ile paylaştı.
Çağlayan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’i ziyaretlerinde de Ladik'in yarım kalan Meslek Yüksekokulu konusunda üniversitemizin desteği hususunda talepte bulunduklarını, Sayın Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'in ise "Devlette devamlılık esastır Meslek Yüksekokulu Ladik' te hayata geçmesi için her türlü desteği vereceklerini dair kendilerine bilgi verdiğini aktardı.
şokhaber.net