Lider Çocuk Tarım Kampı'na katılan öğrenciler, Vali Hüseyin AKSOY'u ziyaret etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü  ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ilköğretim 3

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü  ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ilköğretim 3.ncü ve 4.ncü sınıf öğrencilerine yönelik ’Lider Çocuk Tarım Kampı’na katılan öğrenciler, Vali Hüseyin AKSOY’u ziyaret etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir GÜVEN valilik toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada, ’’Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Lider Çocuk Tarım Kampı 16-20 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.  Bu projemizde kampa 15 öğrenci katılacak olup, bu öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen Hüseyin Avni ASAL İlkokulu ve Kalkancı İlkokulu 3. ve 4. sınıf öğrencileridir. Çocukların yanı sıra iki gönüllü öğretmen kamp boyunca çocuklara eşlik edecektir.

Çocuk Tarım Kampı Uygulamaları ile Bakanlığımız koordinatörlüğünde Lider Çocuk Tarım Kampı adı altında ilköğretim 3 ve 4.sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek, çocuklarımıza doğa, çevre, küresel ısınma, tarım, gıda, kaynakların ekonomik kullanımı, atık yönetimi, iklim değişikliği konularında farkındalık kazandırmak ve doğadan kopuk yetişen çocukları sıkıştıkları dört duvar arasında binalardan çıkarmak, doğa ile buluşmaları amaçlanmaktadır. Kamp esnasında çocuklara temel eğitim yanında uygulama ve demonstrasyon destekli aktif öğrenmeye yönelik eğitim verilecektir. Çocuklar bitkiler hakkında bilgi alacak, çiftlikten sofraya gıdanın yolculuğunu öğrenecek ve atık yönetimi, küresel ısınma, kaynak kullanımı, bilinçli tüketim hakkında bilgilendirileceklerdir" dedi.

Vali AKSOY ziyarette yaptığı konuşmasında, ’’Kent merkezinde yaşayan çocuklarımızın gıdaların nasıl üretildiği, hangi aşamalardan geçtiği konusunda bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli bir tüketici olmalarını sağlamak amacı ile bu program ön görüldü. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımız arasında yürütülen bir protokol çerçevesinde ilimizde de 'Lider Çocuk Kampı' bu amaçla başlatıldı.

Samsun gıda üretimi konusunda önemli kentlerden birisidir. İlimiz tarımsal arazi varlığı bakımından Türkiye’nin önemli illerinin başında geliyor. Bafra ve Çarşamba ovası gibi önemli iki ovaya sahip. Diğer ilçelerimizde de önemli tarım arazilerine sahip. Buralarda da çok çeşitli tarım ürünleri üretiliyor. Üretilen ürünlerin bir kısmı işlenerek gıda maddesi olarak piyasaya sunuluyor.

Sizlerin bu kampta edineceğiniz tecrübeler oldukça önemli. Gıdaların hangi aşamalardan geçerek üretilip tüketime hazır hale geldiğini göreceksiniz. Sağlıklı beslenme anlamında gıdaların hijyenik ortamlarda hazırlanması gibi bir çok konuyu bu gezileriniz ve kamp esnasında görmüş olacaksınız. Gıdaların üretiminin nasıl yapıldığı konusunda da bir takım bilgilere sahip olacaksınız’’ dedi.

Vali Hüseyin AKSOY konuşmasının ardından Lider Çocuk Tarım Kampı’na katılan öğrencilerle proje hakkında sohbet etti. Vali Aksoy ziyaretin sonunda öğrencilere hikâye kitabı hediye etti.

Ziyarette ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin GİRGİN de hazır bulundu.