Lider Gençlik Uyuşturucuya Savaş Açtı

Uyuşturucu Sadece Kenar Mahalle Gençlerinin Sorunu Değil

Uyuşturucu Sadece Kenar Mahalle Gençlerinin Sorunu Değil.

Lider Gençlik Derneği Başkan Yardımcı Mustafa TARGÜN uyuşturucu madde kullanımında en büyük tehlikenin merak ve aile içi problemlerden kaynaklandığını açıkladı.

Uyuşturucu yaşının dün geçtikçe ilkokul seviyesine kadar düştüğünü belirten TARGÜN "Acil önemler alınmadığı takdirde gelecek nesillerin bataklığa sürükleniyor. Kenar mahallerde 1 paket uyuşturucu maddelerin ve uyuşturucu hapların genel olarak kimyasal ve sentetik ürünlerden üretildiğinden dolayı bir çok gencin hayatını kayıp ediyor. Uyuşturucu maddeler genellikle aile bağları kopmuş gençler ve yanlış arkadaş edinmiş gençler arasında yaygındır. Sadece Toplumumuzda gariban ve fakir olarak adlandırılan kenar semtteki çocuklar değil maddi durumu ve eğitim düzeyi çok üst düzeyde olan ailelerin çocuklarıca bağımlı olabiliyor. Bizler madde bağımlığına karşı gözümüzü köreltemeyiz. Bu bizim toplum olarak en büyük sorunlarımızdandır. Yarın bizlerin de çocukları veya ailemizden herhangi birinin madde bağımlısı olmama ihtimali yoktur. Toplum her ferdi olarak öğretmeninden muhtarından doktorundan tüm bireylere hep birlikte madde bağımlılığı ile mücadele etmek zorundadır. En büyük sorumluluk belediyelere ve sivil toplum kuruluşlarına düşmektedir. Gençleri ve aileleri uyuşturucu madde konusunda bilinçlendirmek ve uyuşturucu madde bağımlısı gençlerin topluma kazandırmasında büyük görev düşmektedir" dedi.

Toplumdaki kanaat önderlerinin ve topluma mal olmuş kişilerin madde bağımlılarıyla mücadele eden kurum ve kuruluşların maddi ve manevi desteklenmesi gerektiği söyleyen Mustafa TARGÜN sözlerine şöyle devam etti: "Dünyamızın bugünü ve geleceğinin en kıymetli varlığı olan çocuklarımızın içinde bulundukları sorunların paylaşımı, sorunların çözümüne yönelik politikaların geliştirilmesi arzuluyoruz. Çocuklar ve gençlerle ilgili ülkemiz ve diğer dünya ülkeleri arasında iletişim ve işbirliğinin en üst düzeye çıkartılması gerekiyor. Çocuklar için daha mutlu bir dünyanın oluşturulmasını hedefliyoruz. Biz bu açıdan derneğimizi madde bağımlısı çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik kurduk" dedi.