LİSELİ ÖĞRENCİLER OPERA İLE BULUŞTU

Samsun'un Atakum ilçesindeki Kurupelit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri her hafta sanatın farklı bir dalını tanıma fırsatı buluyorlar

Samsun'un Atakum ilçesindeki Kurupelit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri her hafta sanatın farklı bir dalını tanıma fırsatı buluyorlar. Daha önce sanatın bir çok dalını tanıma fırsatı yakalayan öğrenciler Müdür Yardımcısı Akın Kayhan ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yıldız Aksu Şirin’in katkıları ile hazırlanan programda “opera” ile tanışma fırsatı buldular.
Sekiz kişiden oluşan Samsun Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü Opera Atölyesi ekibi ilk olarak öğrencilere dinletilerinde kullandıkları enstrümanların tanıtımı yaptılar. Daha sonra enstrümanların seslerinden örnekler verildi. Öğrencilerden gelen sorular cevaplandı ve öğrenciler opera hakkında bilgilendirildi. Programın sonunda Opera Atölyesi tarafından verilen dinleti öğrencilerden büyük beğeni kazandı ve dakikalarca ayakta alkışlandı. Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü Opera Atölyesi ekibi de bu beğeni karşılığında kayıtsız kalmayarak 10 Nisan 2017 saat:20.00 deki Carmen ve 22 Nisan 2017 saat 20.00 deki Senfonik Konserine Kurupelit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini davet etti.
BİZİM İÇİN ÖZEL BİR GÜN
Kurupelit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Akın Kayhan yaptığı konuşmasında “Bu etkinlikleri düzenlemekteki amacımız, öğrencilerimizin sanatın farklı dallarını tanımalarına imkan vermek, bilgi ve fikir sahibi olmalarını sağlamaktır. Hayatında hiç opera dinleme fırsatı bulamayan öğrencilerimizin olduğunu da düşünerek, öğrencilerimizin opera ile ilgili yerinde bilgi edinmelerini, operada kullanılan enstrümanları tanımalarını ve kısa da olsa bir konser dinlemelerini amaçladık. Bundan sonra da öğrencilerimizi sanatın değişik dallarıyla buluşturmaya, onlara farklı spor ve sanat dallarını tanıtmaya devam edeceğiz. Bu konuda bugün burada bize destek veren Samsun Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü Opera Atölyesi ekibine teşekkür ederiz” dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net