Manevi Duygularımızla Hareket Ediyoruz

Mevlid-i Nebevî Haftası ve Mevlid-i Kandili münasebetiyle Çarşamba Hamza Aslan Hafızlık Kursunda ilçe müftülüğü tarafından programda düzenlendi Çarşamba ilçe Müftüsü Osman Karagöz, 'Manevi değerlerinizi çocuklarımıza aktardık' dedi.

Hafızların Kuran Kerim tilavetinden sonra Haftanın ve Kandilin önemi, mahiyeti üzerine konuşan Çarşamba ilçe Müftüsü Osman Karagöz, “Peygamberimizin bütün zamanların örneği, önderi ve rehberi olduğunu, Anmaktan maksadım. Peygamberimizi anlamak olduğunu, Haftanın teması olan” dedi.
Çocuklarımızı Geleceğe Yetiştiriyoruz
“Peygamber ve Çocuk"
üzerinde de durarak, Dünyaya tertemiz gelen insanın manen kirlenmemesi için örneğe ihtiyacı olduğu onunda Hz. Peygamber olduğunu, aileye emanet edilen bu küçük ve tecrübesiz insanın hayata hazırlanmasının ancak Peygamberin örnekliğinde olabileceğini ifade eden Çarşamba ilçe Müftüsü Osman Karagöz,  “Ayrıca Hafızların çok değerli olduklarını, milli ve manevi değerlerle donanımlı gençlere çok ihtiyaç olduğunu,  millet olarak asırların birikimi olan kültürümüzü, aileler her türlü maddi manevî birikimlerini emin ellere bırakabilmek için evlatlarını yetiştirmelilerini ”diyerek peygamber ve çocuk temasının iyi anlaşılması gerektiğini ifade ile hafızlara başarılar diledi Müftü Karagöz tarafından vatanımıza milletimize katkı verenler adına yapılan dualarla ile program sona erdi.
Köksal ÖNER