MEDYA, HABERLERDE ORTAK DİLE KAVUŞUYOR!...

Yeşilay, BYEGM ve KDK işbirliğinde hayata geçirilen Bağımlılıklara Karşı Yerel Medya Kapasite Geliştirmesi Programı kapsamındaki Yerel Medya Bağımlılık Farkın

Yeşilay, BYEGM ve KDK işbirliğinde hayata geçirilen Bağımlılıklara Karşı Yerel Medya Kapasite Geliştirmesi Programı kapsamındaki Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimleri’nin İzmir ve Erzurum’dan sonra üçüncü durağı Samsun yapıldı.
Aralık ayına kadar 4 ayrı ilde daha yapılması planlanan eğitimlerle, basında yer alan bağımlılıklarla ilgili haberlerde özendirmeye ve normalleştirmeye neden olmayacak şekilde doğru bir dil kullanımının sağlanması, gazetecilerin bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.
Eğitimlerde özellikle uyuşturucu konusunda normalleştirmeye veya özendirmeye sebep olmayacak şekilde yayın yapmanın önemi vurgulanırken, iletişimde doğru ve etkili bir dil kullanımının yanı sıra, uyuşturucu bağımlılığı eğitimi de veriliyor.
Yeşilay, Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ve Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü (KDK) işbirliğinde ülkemizin en önemli sorunlarından birisi olan uyuşturucu bağımlılığı çerçevesinde medyada yer alan haberlerin formatlarını ve söylemlerini daha doğru hale getirmeyi, medya mensuplarının bu alanda bilinçlendirilmelerini hedefleyen bir eğitim projesini hayata geçiriyor.
İlki 13 Ekim tarihinde İzmir’de başlayan Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimleri, sırasıyla 20 Ekim’de Erzurum, 3 Kasım’da Samsun, 17 Kasım’da Antalya, 1 Aralık’ta Gaziantep, 8 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenecek ve 15 Aralık’ta Ankara’da yapılacak eğitimle tamamlanacak.
Samsun’da yapılan “Yerel Medya Bağımlılık Farkındalık Eğitimi” yoğun bir katılımla gerçekleşti. 
“Yerel Medya Bağımlılık Farkındalık Eğitimi”
panelinde Katılımcılar birer konuşma yaptı.
Açılış konuşmasını BYEGM Samsun İl Müdürlüğünden Şube Müdürü İlhan Sunar’ın yaptığı toplantıda, Yeşilay Samsun Şube Başkanı Av. Süleyman Teke de bir konuşma yaptı.
Daha sonra madde bağımlılığı ile ilgili olarak Yeşilay Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) Samsun İL Formatörü Cihan Güneş, madde bağımlılığı ile ilgili bir sunum yaptı.
Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Doç. Dr. İzlem Vural; madde bağımlılığı ile ilgili olarak Medya mensupları, bağımlılıklarla mücadelede bizim en önemli destekçilerimizdir dedi.
şokhaber.net

https://youtu.be/u14O4EqpFTU