MERHUM AKİF SİİRLERİ İLE ANILDI

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy vefatının 79

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy vefatının 79. yılında, “Mehmet Akif Ersoy’u Şiirleriyle Anma ve Anlama Programı” ile Çarşamba Gençlik Merkezinde anıldı. Düzenlenen şiir yarışmasında ilçede bulunan liselerin seçtikleri finalistler gençlik merkezinde birincilik için kıyasıya yarıştı.

[gallery ids="41379,41380,41381"]
Gençler, 27 Aralık 1936 yılında ebediyete uğurladığımız İstiklal Marşımızın yazarı, büyük şair Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 79. yılında, Çarşamba Gençlik Merkezinde şiirleriyle andı. Gençlik merkezi tarafından ilçede bulunan liseler arasında düzenlenen şiir yarışmasında Milli Şairimizin şiirleri tekrar nefes aldı.
MERHUM MEHMET AKİF ERSOY’U BİR KEZ DAHA RAHMETLE ANIYORUZ
Programın açılış konuşmasında Gençlik merkezlerinin kıymetli şahsiyetleri her daim yaşatmak, onları anlayıp anlatmak, fikirlerini, eserlerini, kişiliklerini, edebi kimliklerini bugünkü nesillere anlatmak ve genç nesillerin iyi yetişmesini, geleceğe güvenle bakabilmesini sağlamak için projeler, programlar yapan kurumlar olduğunu söyleyen Gençlik Merkezi Müdürü Ramazan Katoğlu, ”Gençlik Merkezi ve ilçe gençliği olarak, bu anma günü vesilesiyle yüksek ahlakı, özgürlüğe adanmış kahraman kişiliği, yaşadığı toplumun inanç ve mücadele azmini anlayan ve anlatan eserleriyle yarınlarımıza yol gösteren büyük fikir ve düşünce adamı, Milletimizin en önemli millî mutabakat metni olan İstiklal Marşımızın yazarı ve yüreklerimizi titreten şiirlerin edibi,  ilk dönem meclisimizin parlamenteri ve istiklal madalyası sahibi merhum
Mehmet Akif Ersoy’u vefatında yalnız bırakmayan gençler gibi bir kez daha rahmetle anıyor, minnet ve dualarla yâd ediyoruz” dedi.

[gallery ids="41382,41383,41384"]
 MERHUM MEHMET AKİF ERSOY ŞİİRLERİ YENİDEN CAN BULDU
Okulların belirlediği finalistlerin birincilik için kıyasıya yarıştığı programda Merhum  Mehmet Akif Ersoy’un  şiirleri yeniden can buldu. Gençlik merkezinde düzenlenen programa katılım yoğundu. İlçe liselerinin tümünün katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada birinciliği “Çanakkale Şehitlerine” şiiri ile Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Berkan Uluda aldı. İkincilik, “Bülbül“ şiirini seslendiren, Çarşamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Semih Fikret Ozan’a, üçüncülük ise yine “Çanakkale Şehitlerine” şiirine yeni bir nefes veren Melike Apaydın’a gitti. Dereceye giren yarışmacılara verilen özel ödüllerin yansıra, ayrıca bütün katılımcılara da Mehmet Akif Ersoy’un eseri Safahat hediye edildi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net