MERSİN/ANAMUR'LULAR DA PARKOMAT KONUSUNDA BENDEN YARDIM BEKLİYOR!

MERSİN/ANAMUR'LULAR DA PARKOMAT KONUSUNDA BENDEN YARDIM BEKLİYOR! Bizim Samsun'daki Cadde ve sokaklarda bulunan Parakomatlar konusunda yazdığımız yazılar ve ABB

MERSİN/ANAMUR’LULAR DA PARKOMAT KONUSUNDA BENDEN YARDIM BEKLİYOR!

Bizim Samsun’daki Cadde ve sokaklarda bulunan Parakomatlar konusunda yazdığımız yazılar ve ABB. Genel Başkan Yardımcısı olarak yaptığımız açıklamalar yurt sathında ses getirmiş...
Biz önceleri, Büyükşehir Belediyesinin Samsun’un caddelerini bir özel firmaya kiralama yoluyla verdiğini, bu nedenle kent içindeki trafiğin biraz da olsa rahatladığını yazmış ve Büyükşehir belediyesinin bu kararını desteklemiştik.
Ancak, daha sonraları caddeleri Belediyeden kiralayan şirket, kendini Trafik Şube Müdürlüğü yerine koyarak, sokaklarda çalıştırdığı genç kız ve erkekleri de Belediye Zabıta görevlisi gibi kullanarak araçlarını park eden sürücülere para cezaları yazmaya başladığında buna karşı çıktık ve bu durumun hukuksuz olduğunu söyleyerek açıklamalar yaptık ve birçok da köşe yazısı yazarak vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalıştık.
MAHKEMELİK OLDUK
Adı geçen Parakomat şirketi, bizim derneğimizin üyelerinin arabalarında İçişleri Bakanlığı tarafından verilen Basın Trafik Kartları olmasına rağmen onlara da ceza yazmaya başlamış ve neredeyse “ali kıran baş kesen” olmuşlardı.
Biz, kendisine ceza kesilen derneğimiz üyesi aracılığıyla Mahkemeye başvurmuş ve kesilen cezaların hukuksuz olduğunu belirtmiştik.
Yapılan yargılama sonucu, bizim haklı olduğumuz ve de kesilen para cezasının hukuksuzluğu da tescil edilerek iptal edilmişti.
Daha sonra başka vatandaşlar da mahkemelere davalar açmış ve adı geçen Parkomat şirketinin kestiği ceza makbuzlarının hukuksuz olduğu yönünde kararlar almışlardı.
Bütün bunlardan sonra Samsun’daki caddelerden para kazanan Parkomat Şirketi bana da 100 bin liralık tazminat davası açarak aklı sıra susturmak istemişti.
Geçtiğimiz ay içinde o tazminat davasının yargılaması yapıldı.
...Ve Samsun 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin Hâkimi Mehmet Fettahoğlu, Parkomat şirketinin açtığı davayı daha ilk duruşmasında bitirerek red kararı verdi.
Bizim ilk yazılarımızı okuduğunu zannettiğimiz Anamur’lu vatandaşımızın  orada Parkomatlar konusunda başı dertteymiş... Bize yazarak durum hakkında bilgi istemiş.
Yukarıdaki yazdıklarımızı o nedenle tekrarladık...
Anamur’dan yazan kardeşimize yardımcı olması için şunu diyorum; “Samsun’da 5. Sulh Ceza ve 2. Sulh Ceza Mahkemeleri para cezalarının hukuksuz olduğu yönünde karar aldı. Bir de benim tazminat davası red edildi. Bu mahkeme kararlarına göre, orada da davalar açılabilir.”

Bakınız Ahmet Kınıcı bize yazdığı mektubunda neler demiş :
“Merhaba, öncelikle kendimi tanıtmak isterim. İsmim Ahmet Kınıcı. Mersin Anamur’dan yazıyorum. Öğretmenim. 30 yaşımdayım. İnternetten yazınızı okudum. Parkomat uygulamasıyla ilgili ben de uzun zamandır araştırma içerisindeyim. İlçemizde 2 yıldır uygulanan bir parkomat saçmalığı bulunmakta. Araştırma içerisine girmeden de bu uygulamanın yasalarda yer bulamayacağı kanaatini taşımaktaydım. Şu an Samsun’daki son durumu merak ettim? Uygulamayı sonlandırdılar mı? Veya parkomat ücreti ödemeyenler herhangi bir problemle karşılaştılar mı? Bilgilendirirseniz sevinirim. Bu arada gazetecilik görevini yerine getirerek güzel bir adım atmışsınız. Başarılarınızın devamını dilerim.”