MHP Ortahisar'dan Sert Açıklama!

Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığı Yerel Yönetimden Sorumlu Başkan Yardımcı Murat Gedikli Akyazı'da yaşanan patlama ve yol kapanması ile ilgili basın açıklamasında bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığı Yerel Yönetimden Sorumlu Başkan Yardımcı Murat Gedikli Akyazı’da yaşanan patlama ve yol kapanması ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Gedikli’nin açıklaması şu şekildedir: Akyazı tünelinde gerçekleştirilen patlamalar, çevrede oturan ve Karadeniz Sahil Yolunu kullanan vatandaşlarımız için tehlike saçmaya devam etmektedir. Bu patlama sonucunda sahil yolu trafiğe kapanmış ve önemli maddi hasarlar meydana gelmiştir. Daha da önemlisi 3 vatandaşımız yaralanmıştır. Ölüme davetiye çıkaran bu çalışma yönteminden bir an önce vazgeçilmelidir. Aksi takdirde, Akyazı, hayatını kaybedecek veya sakat kalacak insanlarımız için Karayazı’ya dönmüş olacaktır.

Akyazı tünel ve yol inşaatında hız kazanmak için patlayıcıların dozajının artırıldığı ve işin bir an önce bitirilmesi için kontrolsüz patlamaların yapıldığı yaygın bir kanaat haline gelmiştir. Patlamalar yeni değildir ve daha düşük şiddette de olsa daha önceki patlamalar sonucu çevrede çeşitli zararlar meydana gelmiştir. Çevrede bulunan vatandaşların ilgili makamlara verdikleri dilekçelerin dikkate alınmadığı, son patlamaya kadar birçok tahribatın örtbas edildiği gelen bilgiler arasındadır.

Akyazı tünelindeki patlamalar sonucu oluşan hasarlar, yaralanan ve sakatlanma, hatta ölüm riski altında bulunan vatandaşlarımızın durumu da dikkate alınarak, konuyla ilgili mutlaka idari ve adli soruşturma başlatılmalıdır.

Şimdi buradan ilgili ve yetkili kurum ve kuruluşlara soruyoruz: Akyazı tüneli bağlantı yolları ile ilgili bu güne kadar kaç dilekçe verilmiş ve dilekçelere hangi işlemler yapılmıştır? Hasar gören konut ve işyerleriyle ilgili vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermeye yönelik hangi işlemler yapılmış, hangi tedbirler alınmıştır? AKP iktidarının göz göre göre gelen kaza ve felaketlerin ardından yaptığı açıklamalar gibi, bu tür patlamalar ve facialar da “bu işin fıtratında vardır” denilerek geçiştirilecek midir? Soma faciasından, göz göre göre yaşanan Ermenek faciasından hiç ders alınmadan; Akyazı tüneli ve bağlantı yollarında hiçbir tedbir alınmadan, sahil yolunda araçlar seyir halindeyken, insanlar evlerinde ve işyerlerinde iken gerçekleştirilen ve vatandaşlarımızın canını hiçe sayan patlamaların hesabını kim verecektir?

Milliyetçi Hareket Partisi, seçime yetiştirilme kaygısıyla çevre sakinlerinin, çalışanların ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin tehlikeye atanların, nihayet sorumsuz icraatlar sonucu Akyazı’yı insanımız için Karayazı’ya çevirenlerin sonuna kadar takipçisi olacak, vatandaşlarımızın hakkını ve hukukunu savunmaya devam edecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi, idarenin her türlü eylem ve işleminin yargı denetimine tabi olduğu ilkesini bütün ilgili makamlara bir kez daha hatırlatıyor, Akyazı’daki patlamalar sonucu yaralanan ve zarar gören vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi ifade ediyoruz.