MHP Samsun İl Bşk. Yrd. Ayhan Cengiz yaptığı basın açıklamasında hükümetin uygulamalarını eleştirdi.

Hükümet'in İki 'P' Mazereti  MHP Samsun İl Bşk

Hükümet’in İki “P” Mazereti 

MHP Samsun İl Bşk. Yrd. Ayhan Cengiz yaptığı basın açıklamasında hükümetin uygulamalarını eleştirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi  Samsun İl Teşkilatı olarak siyasi gündemi takip ederek perdelenen gerçekleri halkımızın dikkatine sunmak, zaman zaman da siyasi gündemi tayin etmek için siz değerli basınımızla birçok şeyi paylaşmaktayız. Gösterdiğiniz ilgiye her zaman müteşekkiriz.

Son gelişmeler her zamanki endişelerimizi biraz daha artırır mahiyettedir. İktidarın yanlışları, duyarsızlığı hatalı politikaları  bazen  ihanete varan uygulamaları çok ama çok kritik bir dönemece doğru gittiğimizi apaçık göstermektedir.

Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, adeta bir sadrazam görüntüsü veren Başbakan ve diğer hükümet yetkilileri  gelişen her  olumsuz  hadisenin dinamiğine iki P'yi (paralel ve provokasyon) yerleştirerek sorumluluklarını bir yerlere yıkmayı adet edinmişlerdir.

Bunun adı olsa olsa gayri nizami siyasettir. Eli silahlı kişi veya guruplar değişik yerlerde apaçık sokak çatışmaları yaparken, yollar kesilirken, vergi toplanırken, yetkililerin vazifesi;  hep lafta kalan kamu düzenin sağlamak ardından da; ister dik ister yatay veyahut paralel olsun failleri bulup adalete teslim etmek olmalıdır. İktidar ve yandaşlarının bu gayri nizami siyasetten bir an önce vazgeçip vahim gidişe derhal son vermelidirler.

Üniversitelerimizde yaşan bazı olaylar tarafgir, vurdumduymaz belki de haince düşüncelerin bir sonucudur. Yetkililerin her türlü yasadışı faaliyet ve saldırganlığa göz yumup  sağduyu sahibi insanların sabrını zorlaması,  onları bir nevi tahrik etmektir. Ne olduğu bilinmeyen çözümden hiç bir hal ve şartta taviz vermeyeceklerini söyleyenlerin   artık  bardağın taşmak üzere olduğunu görmelerini tavsiye ederken tüm vatandaşlarımıza da sabır ve itidal telkin ediyoruz.