MHP ve CANDEMİR

KTÜ Elektrik ve elektronik bölümünde okurken, ülkücü camianın bir neferi ve ülkü ocaklarının merhum başkanları Ahmet önde ve Soner Özcan'ın, MİSK eski başkanı Basri Erdem, ülkü bir başkanı Ekrem Akgün

KTÜ Elektrik ve elektronik bölümünde okurken, ülkücü camianın bir neferi ve ülkü ocaklarının merhum başkanları Ahmet önde ve Soner Özcan’ın, MİSK eski başkanı Basri Erdem, ülkü bir başkanı Ekrem Akgün ve MHP il başkanı Tekin Küçükalinin en güvendiği isimlerden biriydi.

İşte o günlerde ülkü ocaklarında tanıştığım Muzaffer Candemir’i ben hep Türk sinemasının yıldızı Serdar Gökhan’a benzetirdim.

1977-1978 yılının sonlarında Samsun Cumhuriyet Caddesinde taş binada bulunan PTT başmüdürlüğünde işe başlayan Candemir çok kısa bir süre sonra önce bölge başmüdür yardımcılığına ardından da bölge başmüdürlüğe terfi etmiş. Görev sahası içinde bulunan Samsun, Sinop, Çorum, Ordu, Giresun’un tüm dağ ve yaylalarına diktirdiği direkler kurdurt tuğu telefon santralarıyla bölgeye damga vurmuş kısa zamanda merhum başbakan Turgut Özal ve Ulaştırma Bakanları merhum Veysel Atasoy’un ve İbrahim Özdemir’in gözdesi olmuştu.

Tabanı olmayan ANAP eski ülkücü kadrolara oldukça fazla yer veriyor, tüm bürokrat kadrolarda eski MHP’liler vardı. Samsun eski ülkü ocakları başkanı Adnan Demirel ANAP merkez ilçe başkanlığına getirilirken, ülkü ocaklarından yetişen Ayhan Çelebi ve Remzi Gömleksiz de ilçe belediye başkanlıklarına aday gösterilmişti.

1991 seçimlerine giderken zamanın başbakanı Mesut Yılmaz anketler hep sizi gösteriyor gel milletvekili adayımız ol demiş ve başmüdür Candemir istifa ederek aday olmuş seçilememişti.

DYP-SHP hükümetinin Ulaştırma Bakanı Sinop Milletvekili Yaşar Topçu’nun hedefi haline gelmiş, bölgede güçlü gördüğü Candemir’i sudan sebeplerle mahkemeye vermişti. İlk mahkemede beraat eden Candemir göreve dönmesi ile ilgili idari mahkeme kararını aldıktan sonra ben sizin devri iktidarınızla çalışmak istemiyorum deyip serbest çalışma hayatına döndü.

Sanayi çarşısında çimento dükkânı açarak kendi işini kuran başarılı bir performans çizen Candemir’in kapısını 2004 yerel seçimlerine giderken bu seferde SP heyeti çalmıştı. Anketler sizi gösteriyor gel İlkadım belediye başkan adayımız ol demişlerdi. Ak Partiye karşı olan her eylemin içinde olurum diyen Candemir SP’den İlkadım belediye başkanlığına aday olmuş ancak ipi göğüsleyen Erdoğan Tok olmuştu. 2009 yerel seçimlerine giderken yine bir Kavaklı Necaaettin Demirtaş MHP İlkadım belediye başkanlığına aday olunca anında yanında yer alan Candemir MHP’nin ilk adım belediye başkanlığını kazanmasında büyük payı vardır. Ancak yaşanan o büyük sel felaketinin evler, parklar, köprüler yıkılırken işadamlarının TIR’ları dere kıyılarında heba olurken insanları mağdur durumda bırakıp ailece Akdeniz kıyılarına tatile çıkan  başkan Demirtaş kendi sonunu da hazırlamıştı (şimdi başkan Demirtaş bu nerden çıktı diyebilir, ben bizzat genel başkan yardımcısı Faruk Bal’a kendisini şikayet ettiğimde Bal telefonla yanımda bizzat kendini aradığında çok yoruldum tatile çıktım dediğini duydum) ve başkanlık makamında bunu teyit de ettim. Samsun MHP milletvekili Cemalettin Şimşek’e memleket sele gitti Başkan Demirtaş tatilde ne diyorsunuz dediğimde sorduğumda da haklısınız ortada devlet yok başkan ne yapsın diyerek topu taca atmıştı.

Bunlara oy veren MHP’liler bize göre ülkücü geçmişi başarılı devlet deneyimi ve başarılı iş adamı Muzaffer Candemir’i bağrına basmalıdır ki Samsun’un o gür sesi TBMM’den duyulsun.

Unutmayın “İş bilenin, Kılıç kuşananındır”!