Milliyetçilik nedir?...

Bahçeli Usulü Milliyetçilik! Milliyetçilik nedir? Onun tarifini yapmayacağım

Bahçeli Usulü Milliyetçilik!

Milliyetçilik nedir?
Onun tarifini yapmayacağım. Milliyetçilik zırhına bürünüp temiz ruhlu, vatanseverlerin, kahraman MHP’lilerin iyi niyetlerini sömüren, Parti başkanlığını yaptığı uzun bir sure içerisinde hiçbir belirgin başarısı olmayan Sayın Devlet Bahçeli’ nin son zamanlarındaki Türk Milleti’nin dürüst, adam gibi adam davranışlarından bahsetmek istiyorum.

Sayın Bahçeli parti başkanlığı boyunca bazen zor şer meclise girmeyi başarmış bazen halk onu meclis dışı bırakmış, zikzaklı ve payantacılık yapmış bir hayat süreci göstermiştir. Bu başarısızlıkları dolayısıyla kendi öz eleştirisinde bulunmayı hiç akıl etmediği izlenimini vermektedir. Aslında vatanperver bir milliyetçi başaramadığını bilmelidir. Bilincinde olmalıdır. Bilmiyorsa Avrupa’daki meslektaşlarından hisselenmelidir. Yani bir iki defa seçimlerde halkı inandırıcı yeni fikirler, gelecek vadeden program sunamadınız ve halk sizi diskalifiye etti. Buna rağmen partinin başında kalmakta direnerek ısrarla çeşitli yoları denemekte.

Anlaşılır gibi değil yapılanlar. İnsanlar sormadan edemiyor. Ankara’daki mahkemeler var iken, partinin merkezi de Ankara’da iken Gemerek ve Kastamonu’da mahkeme açmanızdaki gayeniz ne idi? Orada yandaşlarınız mı vardı? Bütün bu olumsuz ve Temiz milliyetçilerin yolunu tıkama oyunlarından vazgeçmeniz, size en son yakışan bir davranış olur kanaatindedir seçmeninizin büyük kütlesi.  Yaptıklarınız hiçbir medeni ülkede görülmez. Olsa olsa geri kalmış zorba ülkelerin başkanlarında görülür. “Devletimizi düşündüğünüzü ileri sürerek kendinizi düşündüğünüz apaçık ortaya çıkmaktadır. Hakkaniyetle görevi gençlere devretmeniz hem Türkiye hem de seçmeniniz açısından bir girdap ve handikabı sona erdirecektir. Lütfen gençlerin önünü sağduyuyla açalım. MHP yol alsın. AKP’nin payandası olmaktan kurtulsun. Umutlar tekrar yeşersin.
Kavranoğlu