MİLLİYETE YAZDI USTASININ KAPISINA ÇAKTI!

Samsun'un usta gazetecilerinden A

Samsun’un usta gazetecilerinden A. Yener Cabbar’ın elinden tutmasıyla muhabirliğe adım atan Tufan İpek Milliyet Gazetesinin Samsunspor ekinde köşe yazısı yazınca; gazeteyi ustasının gazetedeki odasının kapısına çiviyle çaktı.
SENDEN ÖĞRENDİM USTAM!
Milliyet Gazetesin’in Samsun bürosunda duayen gazeteci İsmail Başaran’ın yanında çalışan A. Yener Cabbar, gazetede haberi çıkınca gazeteyi ustası İsmail Başaran’ın kapısına çakarmış. Muhabir Tufan İpek de Milliyet Gazetesi’nde çıkan ‘Bu acı nasıl unutulur?’ köşe yazısından sonra; eline aldığı çivi ve taşla ustası gelmeden A. Yener Cabbar’ın Genel Yayın Yönetmeni olduğu Hedef Halk Gazetesi’ndeki odasının kapısına gazeteyi çaktı. Muhabir İpek, gazeteyi büyük bir mutluluk ve heyecanla çakarken ‘adeta öyle çakılmaz böyle çakılır’ der gibiydi. İpek, kapıya çaktığı Milliyet Gazetesi’nin üzerine düştüğü notta ‘Yener Abi, Ustalarım da hep çakardı. Senden öğrendim çakmayı ustam’ diye de eklemeyi unutmadı.
GENÇLERE ŞANS VERİYOR
A. Yener Cabbar Samsun basınının yetiştirdiği en usta gazetecilerden biri olurken; yetiştirdiği usta gazetecilerle ve gençlere şans vermesiyle de tanınıyor. Milliyet Gazetesi’nden sonra Sabah Gazetesi’nin en etkili olduğu yıllarda Sabah Gazetesi’nde yıllarca Bölge Müdürlüğü yaparak Samsun basınında çıtayı yükselten isim oldu. Gazeteci Cabbar, Samsun’da hiç kimsenin dokunamadığı konuları ve olayları usta manşetlerle okuyucuya aktarmakla parmakla gösteriliyor.
HABER-FOTOĞRAF: Davut AKTAŞ
şokhaber.net