MİNİKLER GERİ DÖNÜŞÜMÜ ÖĞRENDİ

İlkadım Belediyesi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı,  'Hayat Görüşüm Geri Dönüşüm' sloganıyla başlatılan ortak çalışma ile öğrencilere geri dönüşüm toplama ve ayırma tesislerini yerinde incelettire

İlkadım Belediyesi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı,  “Hayat Görüşüm Geri Dönüşüm” sloganıyla başlatılan ortak çalışma ile öğrencilere geri dönüşüm toplama ve ayırma tesislerini yerinde incelettirerek bilgi verdi.

“Hayat Görüşüm Geri Dönüşüm”, sloganı ile İlkadım Belediyesi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı beraberinde başlatılan çalışmanın ilk etabında Kazım Özdemir İlköğretim okulu öğrencileri İlkadım Belediyesi anlaşmalı Hayat Geri Dönüşüm firması toplama ve ayırma tesislerini gezerek çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Geri dönüşüm tesisini gezen öğrencilere İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personelleri,  geri dönüşümün nasıl gerçekleştiğini detaylı bir şekilde yerinde gösterdi. Minik öğrencilere ayrıca eğlenceli bulmacalarla geri dönüşüm eğitiminin verildiği  ‘ATIK ABİ’ adlı kitapçık ile etiketler hediye edildi.

Düzenlenen eğitim programları ile çocuklara geri dönüşümün aşılanacağını belirten İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Köksal Sarıcaoğlu, “Doğal kaynakların hızla tükendiği dünyamızda,  kaynakların özenle kullanılması bir zorunluluktur. Önemli olan çevreyi kirletmeden, geri dönüşüm atıklarını ayırmak ve yeniden kullanıma kazandırmaktır.  Biz gelecek nesillere temiz bir toplum ve kirletilmemiş bir çevre ile birlikte çevre kültürü bırakmak istiyoruz. Firmamız İlkadım Belediyesi ile uyumlu bir çalışma örneği göstererek “Hayat Görüşüm Geri Dönüşüm” sloganıyla, ambalaj atıklarının toplanarak kaynağında ekonomiye yeniden kazandırılması için ilçemiz genelinde çalışmalar yapmaktadır. Geri dönüşümü uygulamalı olarak göstermek için bu programın düzenlediğini, geri dönüşüm ve ambalaj atıkları konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimlerimiz devam edecektir” dedi.