MİNİKLERE TRAFİK BİLİNCİ EĞİTİMİ

Samsun'un Tekkeköy ilçesindeki 19 Mayıs Anaokulu Okul Müdürü Semra Güney Okulumuzda uygulanan Erken Trafik Eğitimi Projesi kapsamında hazırladığımız Trafik Eğitim Parkurumuzun açılışını gerçekleştirdi

Samsun’un Tekkeköy ilçesindeki 19 Mayıs Anaokulu Okul Müdürü Semra Güney Okulumuzda uygulanan Erken Trafik Eğitimi Projesi kapsamında hazırladığımız Trafik Eğitim Parkurumuzun açılışını gerçekleştirdik” dedi.
Okul öncesi eğitim; çocuğun doğduğu günden temel eğitime başladığı güne kadar geçen 0-6 yaş arasındaki dönemi kapsayan ve çocukların daha sonraki yaşamlarında çok önemli bir yeri olan, bedensel, sosyal, duygusal, zihinsel ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığını ifade eden Okul Müdürü Semra Güney,” Bu doğrultuda kişiliğin şekillendiği gelişim ve eğitim süreci olarak tanımlanır. Bu dönem, araştırmacılar için çocuğun yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğu bir dönem olarak görülmektedir. Uygun fiziksel ve sosyal çevre koşullarında ve sağlıklı etkileşim ortamında yetişen çocuklar, daha hızlı ve başarılı bir gelişim gösterirler” dedi.
ERKEN YAŞLARDA KAZANDIRILIRSA O KADAR KALICI OLUR
Sağlıklı ve istenilen davranışlara sahip çocuklar yetiştirmek, onların gelişim özelliklerini ve bu özellikler doğrultusunda gereksinimlerinin nelere olduğunun açından bilmelerinin altınını çizen Okul Müdürü Semra Güney, ”Ülkemizde yaşadığımız trafik sorunu bu konudaki bilinç, sorumluluk ve eğitim eksikliğinin bir sonucudur. Ülkemizdeki çocukların, yollardaki kazalara karışma oranları, birçok ülkeden çok daha fazladır. Bunun en temel nedeni ise, çocukların trafik ortamı ile ilgili bilgi ve becerilerinin yetersizliğidir. Bilinç ve sorumluluk bireye ne kadar erken yaşlarda kazandırılırsa o kadar kalıcı olur. Çocuklara verilen bu trafik bilinci ile Yürümeye başladığı andan itibaren çocukların trafik kuralları konusunda eğitilmesi ve yönlendirilmesi çocukların trafik kazalarında yaşamlarını yitirme risklerini azaltacağı gibi, 15-20 yıl sonrasının yayalarının ve sürücülerinin de eğitimli, bilinçli ve sorumluluk sahibi olmalarını amaçlanmaktadır” diye konuştu.
TRAFİK KURALLARINA UYARAK ÖRNEK OLMASI GEREKMEKTEDİR
Yapılan araştırmalar, okul öncesi çocukların trafik eğitiminde ailelerinin payının çok büyük olduğunu belirten Güney, ”Çocuklara yetişkin bir birey olduklarında trafik kurallarına duyarlı olmaları için trafik kurallarını küçük yaşlarda öğretmek ve ebeveynlerin de trafik kurallarına uyarak örnek olması gerekmektedir.  Bu nedenle okulöncesi dönemde trafik kurallarının öğretilmesi trafik bilinci gelişmiş bir toplum oluşturmada büyük önem arz etmektedir. Erken Trafik Eğitimi  Projemiz  kapsamında okulumuzun bahçesine yaptırdığımız trafik eğitim parkurunda  öğrencilerimize trafik eğitimini uygulamalı öğreterek farkındalık oluşturmak istiyoruz. Ayrıca çocuklarımız adına büyüklerimize de trafik kurallarını hatırlatmak istedik” dedi.
Okul bahçesinde düzenlenen programa Tekkeköy Belediye başkan Yardımcısı Aydın Karmil, Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü  Ahmet Yalçınkaya, Şube Müdürü Melih Erdem, Okul Müdürleri, Veliler katıldılar.
Köksal ÖNER
şokhaber.net