Misafir öğrencilere her zaman destek oluyoruz

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde Canik Belediyesi'nin de destek verdiği Mini Futbol Turnuvası yapılan final müsabakalarıyla tamamlandı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde Canik Belediyesi'nin de destek verdiği Mini Futbol Turnuvası yapılan final müsabakalarıyla tamamlandı. Dış İlişkiler Birimi’nin kapılarının misafir öğrencilere açık olduğunu belirten Başkan Genç, Samsun'da öğrenim gören misafir öğrencilere her zaman destek olacaklarını söyledi.
Canik Belediyesi sponsorluğunda Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde düzenlenen 'Mini Dünya Kupası' Futbol Turnuvası sona erdi. Yoğun ilgi gören turnuvanın finaline AK Parti Milletvekili Hasan Basri Kurt, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kredi Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Süleyman Demirtaş, Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Doç. Dr. Menderes Kabadayı, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün katıldı.

[gallery ids="40441,40442,40443"]
SPOR, KARDEŞLİK HUKUKUNU GELİŞTİRİR
Toplam 12 ülkeden sporcuların katıldığı ve renkli görüntülerin yaşandığı turnuva sonunda 1.'liği Fas elde ederken, Gine 2., Pakistan ise 3. oldu. Turnuva sonunda ilk üçe giren ülkelerin öğrencilerine Milletvekili Kurt ve Başkan Genç tarafından ödülleri verilirken, sporculara eşofman hediye edildi. Turnuvaya katılan öğrencileri tebrik eden Başkan Osman Genç, sporun kardeşlik hukukunun gelişiminde önemli bir rol üstlendiğini belirterek, Canik Belediyesi olarak spora ve gençlere büyük önem verdiklerini söyledi.
CANİK SPORDA DA MARKA
Samsun’da öğrenim gören yabancı öğrencilere her zaman destek olduklarını da ifade eden Genç, "Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Dış İlişkiler Birimimiz şehrimizdeki misafir öğrencilerimize her zaman açıktır. Gençlerimiz için yaptığımız sosyal ve kültürel yatırımların yanında ilçemizde önemli spor yatırımları da gerçekleştirdik. Canik 2500 kişilik sporcu ordusu ve şehrimizin Süper Lig'de mücadele eden tek katımı olan Samsun Canik Bayan Basketbol Takımı ile artık sporda da markadır" dedi.
ÖĞRENCİLERLE HATIRA FOTOĞRAFI
AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt da, sporun gençler için önemine işaret ederek, bu tür organizasyonların öğrenciler arasında kaynaşmayı sağlaması açısından önemli olduğuna vurgu yaptı. Kredi Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ise, KYK’nın tüm tesis ve imkânlarının eğitim için ülkemize hicret eden misafir öğrenciler açık olduğunu dile getirdi. Turnuva sonunda protokol üyeleri, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekindi.