MOBİL BELEDİYECİLİK İLE İLKADIM CEPTE

İLKADIM BELEDİYESİ MOBİL BELEDİYECİLİĞİ HAYATA GEÇİÇİRDİ        İlkadım Belediyesi tarafından geliştirilen ve hayata geçirilen Mobil Belediyecilik uygulaması ile artık hizmetler cepte

İLKADIM BELEDİYESİ MOBİL BELEDİYECİLİĞİ HAYATA GEÇİÇİRDİ


       İlkadım Belediyesi tarafından geliştirilen ve hayata geçirilen Mobil Belediyecilik uygulaması ile artık hizmetler cepte.

İlkadım’ı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren, İlkadım Belediyesi ‘Mobil Belediyecilik’ uygulaması hayata geçti. Hizmet anlayışını "bir tık"lık mesafeye taşıyan

İlkadım Belediyesi tarafından geliştirilen ve vatandaşların hizmetine sunulan, vatandaşlar tarafından da belediye hizmetlerine kolayca ulaşımı sağlayan Mobil Belediyecilik uygulamasına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Bilgi teknolojilerine bağlı yaşanan değişimlere ayak uydurarak, teknolojik altyapısını da e-belediyecilik uygulamalarını hayata geçiren İlkadım Belediyesi akıllı telefonların kullanımının artması, İos ve Android işletim sistemli cep telefonlarının yaygınlaşması üzerine Android ve IOS Mobil uygulamalarını hayata geçirdi. Mobil cihazlarla belediye hizmetlerine kolayca erişimi sağlayan programla vatandaşlar belediyenin genel bilgi ve iletişim bilgilerine, güncel haberlerine ve etkinliklerine Mobil Belediyecilik uygulamasıyla cep telefonları ile artık istedikleri her yerden rahatlıkla ulaşabiliyor.

GÖRÜNTÜLE GÖNDER


        Ayrıca vatandaşlar 'Görüntüle Gönder' uygulaması ile kent içinde rastladıkları aksaklıkları cep telefonları ile fotoğrafladıktan sonra belediyeye gönderebiliyorlar. Sistem tarafından kayıt altına alınan başvuru ile aksaklığın giderilmesi için belediyenin ilgili birimi en kısa sürede harekete geçiyor. Böylece fark edilemeyen aksaklıklar belediye tarafından daha kısa sürede giderilmiş oluyor.

7/24 HER YERDE HİZMET ELİNİZDE


       Mobil Belediyecilik uygulamasıyla belediyecilik hizmetlerinde bir yeniliğe daha imza atıklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, teknolojik hizmetlere ek olarak artık IOS veya Android işletim sistemli cep telefonlarını kullanarak Apple App Store ve Google Play Store’dan indirilebilen uygulama ile 7 gün 24 saat dünyanın her yerinden belediye hizmetlerine ulaşmak mümkün olacak. Belediye ile ilgili haberler, duyurular, iletişim bilgileri, borç sorgulama, ödeme, şikâyet-öneri sistemi, etkinlik takvimi ve kültür haberleri gibi daha birçok başlığın yer alacağı uygulama ile vatandaşlar her an her yerde hizmet alabilecekler “dedi.

ROTA ÇİZME ÖZELLİĞİ DİKKATLERİ ÇEKTİ


      Uygulamanın göze çarpan en önemli özelliği hakkında bilge veren Başkan Demirtaş, Kişinin bulunduğu konumdan örneğin bir bilgi evine, eczane ya da başka bir kuruma gitmek istediğinde harita üzerinden rota çizme kolaylığı ile halkımızı kısa ve hızlı zaman diliminde istedikleri yere ulaşacaklar "dedi.