MÜEZZİNOĞLU'NDAN FUNDA FURTUN´A TAZİYE ZİYARETİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu beraberinde Vali İbrahim Şahin ile birlikte,   uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu beraberinde Vali İbrahim Şahin ile birlikte,   uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun’un eşi Funda Furtun'u evinde ziyaret ederek taziyelerini bildirdi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Vali İbrahim Şahin ile birlikte 29 Mayıs 2015 tarihinde İlkadım ilçesi Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde görevi başındayken bir kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Göğüs Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kamil Furtun’un  Atakum ilçesinde yaşayan eşi Funda Furtun'u evinde ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Çarşamba Havalimanı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamasında “Görevi başındayken bir kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Göğüs Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kamil Furtun’un ailesini ziyaret etmek için Samsun'da bulunmak ve ailenin talepleri varsa onları değerlendirmek için buradayız.

Görevi başında şehit olduğu hastaneye onun ismini vermeyi düşünüyoruz. Eşinin ve ailesinin rızasının olup olmadığını sorduk. Bu nedenle Samsun ziyaretini yaptık. Tabi acı büyük. Gerek ailenin kendi özelindeki acısı, gerek bizim sağlık camiası olarak bir meslektaşımızı, çok başarılı bir meslektaşımızı görevi başında kaybetmiş olmak, gerekse çok sevilen bir insanı, bu ülkenin güzel bir insanını kaybetmiş olmak çok yönlü bir üzüntü kaynağı. Ama Türkçe’deki o güzel söz 'acılarla sıkıntılar paylaştıkça azalır' paylaşarak azaltmaya gayret ediyoruz. İnşallah adını yaşatarak hem insani değerleriyle, hem mesleki başarılarıyla adını yaşatarak, ailesi için de daha çok bir sabır kaynağı oluruz.

Tekrar aileye sabırlar diliyorum. Ama buradan bu sene özellikle 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle 'şifa veren ele vefa' sloganıyla yola çıkmıştık. Bizim sağlık camiamız başta hekimlerimiz, hemşirelerimiz, sağlık çalışanlarımız 24 saat kesintisiz şifa dağıtıyorlar. Şifa dağıtan bu ellere vefasızlık yapılmaması en büyük talebimizdir. Yanlış yapanlara da toplum olarak çok net tavrımız olmalı. Ümit ederim ki son olur” dedi.