MUHATLARIMIZ KUTSAL BİR GÖREV YAPIYOR

19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Başbakanlık Genelgesiyle ile 19 Ekim'in 'Muhtarlar Günü' olarak kutlanmasının kabulü nedeni ile Vezirköprü Muhtarlar Derneği Başkanlarından Mehmet Şerif Kaşçi ve Abd

19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Başbakanlık Genelgesiyle ile 19 Ekim’in ‘Muhtarlar Günü’ olarak kutlanmasının kabulü nedeni ile Vezirköprü Muhtarlar Derneği Başkanlarından Mehmet Şerif Kaşçi ve Abdullah Şahin Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis'i makamında ziyaret etti. Başkan Edis, "Bu anlamlı günde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu ve gurunu yaşıyorum" dedi.
Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir özeliğe sahiplik yapmakta olduğunu ifade eden Başkan Edis, "Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biridir ve yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eder. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir" dedi.
HİZMETLERİNDEN DOLAYI ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM
Muhtarlar, mahallelerin sorunlarını çözüme kavuşturmakta önemli bir çözüm ortağının olduğunu vurgulayan Başkan Edis, "Mahallelerimizin ve köylerimizin her türlü ihtiyacını tespit edip, hizmet sunmak hususunda emeğini esirgemeyen, bizlerle mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan, gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.  Bu vesile ile tüm muhtarlarımızın bu yıl ikinci kez kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, sağlık ve mutluluk diliyorum" diye konuştu.
DERNEK BAŞKALARINDA BAŞKAN EDİS’E TEŞEKKÜR
Vezirköprü Muhtarlar Derneği Başkanlarından Mehmet Şerif Kaşçi ve Abdullah Şahin ise, "Göreve geldiğimiz günden itibaren hep birlikte çakışıyoruz. Halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi yapıyoruz. Bu arada Mahallerimize vermiş olduğunuz büyük destelerden dolayı mahalle sakinlerimizin adına ve ayrıca bizleri makamınıza kabul ettiğiniz için size teşekkür ediyoruz. Bu güzel birlikteliğimiz görev basında olduğu müddetçe her zaman devem edecektir” dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net