MUHTAR HAVA RENDECİ KÜLLİYEDE KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 37. Muhtarlar Toplantısı’nda Türkiye’nin 81 ilinden gelen mahalle ve köy muhtarı ile 05.04.2017 Çarşamba günü saat 11.00'de Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.
Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 'Muhtarlar Buluşması'nın 37.nci'sinde, Türkiye’deki 55000 muhtar adına ilimiz Atakum ilçesi Atatepe Mahallesi Muhtarı Hava Rendeci bir konuşma yaptı. Muhtar Hava Rendeci yaptığı konuşmasında, “Sayın Cumhurbaşkanım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesine davet edilip, en iyi şekilde ağırlanmamız bizim için büyük bir onurdur. Biz muhtarlar, sayenizde şimdiye kadar hiç görmediğimiz ilgi ve alakayı gördük. Muhtarların, hem kamu kurumları nezdinde, hem de halk nezdinde saygınlığı arttı.
Görevimizden dolayı kamu hizmetlerinden etkin, verimli ve güvenli bir şekilde faydalanmamız, sorunlarımızın en kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi ve takip edilmesi amacıyla talimatlarınızla İçişleri Bakanlığımız bünyesinde 'Muhtarlar Daire Başkanlığı’ kuruldu. Yine emirleriniz üzerine Büyükşehir Belediyelerinde 'Muhtarlıklar Daire Başkanlığı' İl ve İlçe belediyelerinde ise 'Muhtarlıklar Müdürlüğü' kurulmuş olup bu sayede isteklerimiz daha hızlı bir şekilde sonuçlanmaktadır. Bundan dolayı size minnettarız.
Muhtarlık müessesesinin öneminin benimsenmesi ve bu müesseseye verilen değer adına 19 Ekim gününü ‘Muhtarlar Günü’ olarak ilan ettiniz ve 2016 yılında ülke genelinde günümüzü coşku ile kutlama fırsatı bulduk.
Aldığımız hizmetlerden dolayı halkımızın ihtiyaçları karşılandığı gibi, memnuniyetleri de kat ve kat artmış bulunmaktadır. Daha önce muhtarlık seçimlerinde aday olmak istemeyen, ancak köy veya mahalle sakinlerinin ortak kararı ile muhtar adayı olmak için ikna edilen muhtarların, bundan sonraki seçimlerde sizin verdiğiniz değer ve saygınlık sayesinde adaylık için çok çaba sarf edileceği muhakkaktır.
Sayın Cumhurbaşkanımız, maaşlarımız 2002 yılında 97 TL.- iken bugün bin 406 TL’dir. Bunun için size şükranlarımızı sunarken, muhtarlarımız adına sosyal güvenlik primlerimizin devlet tarafından karşılanması konusundaki taleplerimizi yinelemek istiyoruz. Ayrıca muhtarlarımız için yapmış olduklarınız, yapacaklarınızın teminatı olarak en çok ihtiyacımız olan Türkiye Muhtarlar Birliği’nin kurulması için de gereken adımları atacağınızdan Türkiye Muhtarlarının hiç şüphesi yoktur.
Bu taleplerimizin külliyemize iletilmesinde emekleri olan başta İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu olmak üzere, Konfederasyon Başkanımıza, Muhtarlar Federasyon Başkanlarımıza ve Muhtarlar Derneği Başkanlarımıza şahsım ve tüm muhtar arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum.
Bizleri 'Milletin Evi' olan 'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabulünüzden dolayı şükranlarımı sunarım. Allah sizi başımızdan eksik etmesin. En derin saygılarımı sunar, her zaman emrinizde olduğumuzu tüm muhtar arkadaşlarım adına arz ederim” dedi.
Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 81 ilinden gelen mahalle ve köy muhtarına seslenerek muhtarların SGK Primlerinin devlet tarafından karşılanacağının müjdesini verdi.
Toplantıya Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Samsun İli Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, Trabzon Muhtarlar Federasyon Başkanı Bekir Aktürk de katıldı.
şokhaber.net