Murzioğlu'ndan Tıp Bayramı mesajı

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, insanı yaşatmayı ve insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen t

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, insanı yaşatmayı ve insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen tıp camiasına, bütün insanlığın minnettar olduğunu belirtti.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Murzioğlu, insan sağlığı üzerine emek verenlerin her türlü övgüyü hak ettiğini belirterek, "İnsan hayatına hayatlarını adayan tıp camiası mensuplarına hepimiz minnettarız" dedi. 14 Mart'ın Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak da kabul edildiğini ve bu camiada hizmet veren doktorlar ile bütün sağlık çalışanlarına şükranların bir kez daha iletebildiği bir gün olduğunu kaydeden Başkan Murzioğlu, “Çok zor ve onurlu bir mesleği yürüten, buna rağmen mesleğinin icrasında ve sağlık sorunlarının çözümünde asla yılgınlık göstermeyen doktorlarımız hepimiz için övünç kaynağıdır” diye konuştu.

Samsun sağlıkta fırsatlar merkezi konumunda

Sağlık alanının ülkemizin en iddialı olduğu dallardan bir tanesi olduğunu söyleyen Başkan Murzioğlu, “Doktorlarımızın dünya çapındaki başarıları hepimizin göğsünü kabartmaktadır. Ülkemizde sağlık konusunda gerçekleştirilen reform niteliğindeki uygulamalarla daha da ileri doğru yol alacağımıza, sağlık çalışanlarımızın da yüzlerini güldüren çalışma şartlarına el birliğiyle ulaşacağımıza inancımız tamdır. Son yıllardaki atılım ve yatırımlarla birlikte sağlık sektörü bağlamında da Samsunumuz da önemli bir fırsatlar merkezi konumuna gelmiştir. Son yıllarda Samsun’da oldukça önemli tedavi merkezi yatırımları yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Başta doktorlarımız olmak üzere sağlık çalışanlarımızın üstün gayretleriyle Karadeniz havzasından hatta daha öte noktalardan tedavi için Samsun’a gelen yüzlerce hasta var. Yapılan yatırımlar sağlık turizmine de önemli katkılar sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle iş dünyası adına, tüm sağlık camiamızın 14 Mart Tıp Bayramını canı gönülden kutlar, minnet duygularımızı ileterek, başarılarının devamını dilerim” diye ifade etti.