MYANMARDA MÜSLÜMANLARIN KÖKÜ KAZINMAK ÜZERE…

Malezya Myanmar'ı 'soykırım' suçu ile suçluyor

Malezya Myanmar’ı “soykırım“ suçu ile suçluyor.
Alman televizyonundaki bir televizyon yayınında Myanmar’ın Rohingya bölgesindeki Müslümanlarla ilgili bir görüntülü yayında…
“Myanmar yönetimi Müslümanları tamamen yerlerinden yok etmek, kimini öldürerek, kimini sürerek onları ortadan kaldırmak istemektedir” şeklindeki yayında…
Yayındaki görüntüler yürekleri burkmuştur.
Aynı bölgedeki Malezya Müslümanları büyük bir toplantı ve yürüyüş ile Myanmar yönetimini kınayarak yaptıkları soykırımdan derhal vazgeçmesini, insanların yerlerini kendilerine bırakmasını seslendirmişlerdir.
İnsani kuruluşların yaptıkları toplantılarda derhal duruma müdahaleye çağırmışlardır. Malezya da Myanmarı soykırım yapmakla suçluyor ve derhal soykırıma son vermesini istemektedir.
Malezya devlet başkanı Necip başşehir KUALA LUMPUR’daki binlerce yürüyüşe katılan halk topluluğuna yaptığı konuşmada, Myanmar devleti dışişleri bakanı Nobel barış ödülü almış olan Bayan Aung San Suu Kyi soykırımı derhal durdurmak yerine körüklemekle suçlamaktadır.
Konuşmasına devamla; “Biz Müslümanlığı ve İslam’ı daima ve daha kuvvetli bir şekilde sonsuza kadar savunacağız” diye sözlerine devamla, birleşmiş Milletler örgütünü de harekete geçmeye çağırdı.
Müslüman azınlık genarasionlar boyu Rohingya’da çoğunluğu Budist olan bir bölgede yaşamıştır. Ancak bugün bu Müslümanlar yerlerinden çıkarılmış, çoluk çocuk, genci ihtiyarı sefil ve perişan bir şekilde yollara dökülmüş, ne yapacaklarını şaşırmış bir şekilde komşu ülkelere sığınmaya çalışmaktadırlar.
Birçoğu da sağlıksız koşullardaki bir kampa toplatılmış, onlara sürü muamelesi yapılmaktadır.
Ayrıca bu halk gurubu Müslümanların başka ülkelere kaçmamaları için çevreleri askerlerle çevrilerek kordon altına almışlardır.
Geçen haftalarda on binlerce fakir Bangladeş’e kaçmıştır, kaçmaya fırsat bulduklarında kaçmaya da devam etmektedirler.
İnsan hakları savunucuları Rohinya’daki Müslümanların evlerinin yakılarak yerle bir edildiğini, durumun çok vahim olduğuna, derhal müdahale edilmesi gerekliliğine işaret etmektedirler.
Eski Birleşmiş Milletler Örgütü Genel Sekreteri Koffi Annan, Myanmar devleti dışişleri bakanı tarafından oraya davet edilmiş ve durumun vahametini görüntülemiştir. Görüntüler dünyanın her yerinde olduğu gibi Müslümanların Myanmar’da yürekler acısı olduğunu kanıtlamıştır.
Peki, bütün dünyadaki Müslümanları diğer dinlerin himmetleri mi kurtaracak yoksa akıllarını başlarına mı alacaklar.
Peygamberimizin değindiği gibi; ”Zaman size uymaz, siz zamana uyacaksınız” buyurusunu ne zaman anlayıp Müslüman halkları kaliteli, yani zanaatkâr hale getireceğiz?
Herkese soruyorum; Bilhassa Türkiye Milli Eğitim Bakanına son yıllarda kaç tane zanaat okulu inşa ettirdiniz?
Müslümanların tek kurtuluş yolu vardır. Halkına yeteri kadar zanaat okulu açmak, halkını zanaatkâr yaparak evvela kendine güvenen bireylerden oluşan bir toplum teşkil etmek.
Bu günden tezi yoktur. Aksi halde geleceğimizi Rusya’da, Avrupa’da, Çin’de veya başka ülkelerde arayarak, onların emirlerine tabi olacak, onlara sormadan uçaklarımızı kaldıramayacak, askerlerimizi öldürenleri soramayacak, Adalarımıza el koyan, Atamız Osmanlı uşaklarına ses çıkarmayacak halde bulunmaktan kendimizi hiç kurtaramayacağız.
Ayrıca yönetimde bulunanların güzel ülkemize vasıfsız insan yetiştiren okullardan da mesafeli durmalıyız. Aksi halde ülkemizde asalak, annesi babasına muhtaçlıktan kurtulamayan boynu bükük bireylerin hışmına uğrarız.
Bilhassa da bize düşman olanların.

Kavranoğlu Yakup Acar