NENE HATUN ANAOKULU ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI!

Öğrencilerine vatan, millet ve bayrak sevgisini aşılamak amacıyla Samsun'un Çarşamba ilçesindeki Nene Hatun Anaokulu tarafından hazırlanan ''Nene Hatun'un torunlarıyız" projesi kapsamında Çarşamba Öğr

Öğrencilerine vatan, millet ve bayrak sevgisini aşılamak amacıyla Samsun’un Çarşamba ilçesindeki Nene Hatun Anaokulu tarafından hazırlanan ‘’Nene Hatun’un torunlarıyız" projesi kapsamında Çarşamba Öğretmenevi Konferans Salonu'nda "şehitler" konulu etkinlik düzenlendi.
Hazırlanan etkinliğe Samsun Maarif Müfettişleri Başkanı Selim Çakır, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Şube Müdürü İbrahim Sezer, okul müdürleri öğretmenler veliler ve davetliler katıldı.
HER KARARIN MERKEZİNDE ÇOCUKLARIMIZ VARDIR
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Katibe Pelit, “Vatan İçin, Ölmekse Kaderim. Böyle Kaderin, Ellerinden Öperim" diyerek, ”Bir Daha Dönmemek Üzere Gidenleri, Tarihin Yazdığı En Gerçek, En Şerefli Kahramanları Hatırlamak Üzere Buradayız. 15 Temmuz'da meydanlarda, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşımızda Olduğu Gibi, Tüm Fertleriyle Tek Yürek Olmuş, İradesini Bir Avuç Darbeciye Çiğnetmeyen, Büyük Türk Milleti Vardı. Türk Milleti 15 Temmuzda, Bu Toprakları Vatan Olarak Sahiplenme Konusundaki Kararlılığını Ortaya Koymuştur. 'Küçük Bir Çaba Büyük Bir Gelecek Hazırlar' İlkesinden Hareketle Okulumuzda Almış Olduğumuz Her Kararın Merkezinde Çocuklarımız Vardır. Çünkü Gelecek Bu Ellere Teslim Edileceğinden, Bize Düşen, Adı Ömer, Kanı Halis, Yüreği Demir Yiğitler, Nene Hatunlar yetiştirmektir.  Şairinde Dediği Gibi   Su Uyur, Düşman Uyumaz Derler Çocuk . Sen Uyanık Kal, Sen Hatırla… Bu Noktada Ne Yapabilirisin Cevabıydı. Nene Hatunun Torunlarıyız Projesi,  bu Amaçla Minik Yüreklere Vatan, Millet Ve  Bayrak Sevgisini Aşılamak Maksadıyla  Projemizi Başlattık “dedi. Ardından ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir yaptığı konuşmada çalışmayı hazırlayanlara teşekkür etti.

[gallery ids="68379,68380,68398"]


“15 TEMMUZ" KONULU ORATORYO GÖSTERİSİ İLE DEVAM ETTİ
Nene Hatun Anaokulu öğrencilerinin "kurtuluş savaşı" konulu tiyatro gösterisinin sunumunun ardından velilerin hazırlamış olduğu ve bizzat kendilerinin rol aldığı "15 Temmuz" konulu oratoryo gösterisi ile devam etti. Programda sunulan okul tanıtım ve şehitler konulu slayt gösterileri beğeniyle izlendi.  Düzenleler etkinliğe katılım yüksek olup, Çarşambalı vatandaşlar tarafından büyük beğeni kazandı, izleyenler ve veliler Nene Hatun Anaokulu ile gurur duyduklarını dile getirdi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net