NİHAYET ENGELLİLER AKILLARINA GELDİ!

Samsun'da Büyükşehir Belediyesinin İlkadım ilçesinde bulunan Büyük Camiye yaptığı özürlü rampası, caminin restorasyon çalışması sırasında önüne duvar örülünce ortaya 'özürlü bir rampa' çıkmıştı

Samsun’da Büyükşehir Belediyesinin İlkadım ilçesinde bulunan Büyük Camiye yaptığı özürlü rampası, caminin restorasyon çalışması sırasında önüne duvar örülünce ortaya “özürlü bir rampa” çıkmıştı.
İlkadım ilçesinde bulunan Büyük Cami’deki özürlü rampası görenleri şaşırtıyordu! Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleme kapsamında cami avlusuna hem merdivenli yaya yolu hem de özürlü rampası yapılmıştı.
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2008 yılında yaptırılan Büyük Cami onarımında özürlü rampasının önünün duvar örülerek kapatılmıştı. Çekilen istinat duvarına vatandaşlar bir anlam veremezken, rampanın kapatılmasıyla özürlülerin araçlarıyla cami avlusuna çıkması engellenmişti. Camiye gelen engelli vatandaşlar çareyi geri dönmekte buluyordu…

Engelli vatandaşların sesine 7 yıl sonra kulak verildi.

Burası Türkiye! Bu ülkedeki idarecilerin yaptıkları hep doğrudur! Yıllar sonra da olsa etkili ve yetkililer nihayet yaptıkları hatanın farkına vardılar!

Büyük Camiye çıkan engelli rampasının önü açılarak gerçek işlevi haline getirildi.

Ne diyelim hatadan dönmek te erdemliktir. Samsun böylece büyük bir ayıbını telafi etmiş oldu.