Nijer'de "Seyyid Ahmet Eğitim Külliyesi" Açıldı

NİAMEY/ Diversity Farklılık Derneği tarafından İnsanlık için Kalıcı Eserler Projesi kapsamında Nijer'de yapımı tamamlanan, ihtiyaç sahibi öğrencilerin parasız eğitim göreceği anaokulu, okul ve yurttan

NİAMEY/ Diversity Farklılık Derneği tarafından İnsanlık için Kalıcı Eserler Projesi kapsamında Nijer'de yapımı tamamlanan, ihtiyaç sahibi öğrencilerin parasız eğitim göreceği anaokulu, okul ve yurttan oluşan külliye merasimle faaliyete başladı.
Nijer'in başkenti Niamey'de düzenlenen açılış programına Nijer Eğitim Bakanı M. Daouda Marthé, Türkiye'nin Nijer Büyükelçisi Hüseyin Özdemir, Niamey Belediye Başkanı, M. Assane Seydou ile Türkiye’den 20 kişilik hayırsever grubunun yanı sıra öğrenciler, veliler ve 500 civarında Nijer yerli halkı katıldı.
Büyükelçi Hüseyin Özdemir yaptığı konuşmada Seyyid Ahmet Eğitim Külliyesi tüm Nijer’e hayırlı olmasını dileyerek yardım sever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz ifadelerini kullandı.
Diversity Farklılık Derneği Kurucularından Sosyolog Rıdvan Erdal Afrika'nın aydınlık geleceği için insanlık adına kalıcı eserler inşa ettiklerini bugün açılışı yapılan Seyyid Ahmet Eğitim Külliyesinin de bunun güzel örneklerinden biri olacağını söyledi.
Niamey Belediye Başkanı M. Assane Seydou, yaptığı konuşmada, ülkelerine böyle örnek olacak bir müessese kazandırdığı için Türkiye’ye ve hayırseverlere tüm Nijer halkı adına müteşekkir olduklarını söyledi.
Külliye’de 50 kapasiteli anaokulunun yanında İlk ve ortaöğretim düzeyinde ilk etapta 120 öğrencinin eğitim, barınma ve gıda ihtiyaçlarının karşılanacağı okul ve yurt bulunuyor. Kurumda 4'ü Türkiye'den 8'i de Nijerli olmak üzere 12 eğitmen görev yapacak. Eğitim dili Türkçe ve Fransızca olacak kurum, bu imkânlarıyla Nijer'de bir ilk olma özelliği taşıyor.
Türkiye ve hayırseverlere hayırdualar edilen program kapsamında, katılımcılara ve halka yemek ikram edildi. Daha sonra Dosso bölgesindeki köylere gidilerek önceden yapımı tamamlanan 4 su kuyusunun açılışı yapılarak köylülere teslim edildi.
Afrika'nın 38 ülkesinde süreklilik temelli faaliyet gösterdiklerini aktaran Diversity Farklılık Derneği Nijer Temsilcisi İsmail Büyüktaş, 2007 yılından beri Nijer'de faaliyet gösterdiklerini Seyyid Ahmet Eğitim Külliyesiyle beraber toplamda 3 müesseseleriyle faaliyetlerine devam ettiklerini dile getirdi.
şokhaber.net