NURİ PAKDİL SEVGİSİ İZDİHAM OLUŞTURDU.

İLKADIM'DA YEDİ GÜZEL ADAM GECESİ İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen Türk Edebiyatı'nın duayen isimlerinden ulu çınar üstat Nuri Pakdil'in onur konuğu olarak katıldığı "Yedi Güzel Adam'da

İLKADIM’DA YEDİ GÜZEL ADAM GECESİ

İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen Türk Edebiyatı'nın duayen isimlerinden ulu çınar üstat Nuri Pakdil'in onur konuğu olarak katıldığı "Yedi Güzel Adam'dan Biri Nuri Pakdil" isimli söyleşi ve imza gecesini Samsunlular yoğun ilgi gösterdi. Gecede adeta Pakdil izdihamı yaşandı.

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Simge Dergisi ile birlikte organize edilen "Yedi Güzel Adam'dan Biri Nuri Pakdil" isimli söyleşi ve imza gecesi, fikir ve gönül adamı Türk Edebiyatı'nın duayen isimlerinden üstat Nuri Pakdil, yazar Necip Evlice, Şaban Abak ve TRT 1'de severek izlenilen Yedi Güzel Adam Dizisinin başrol oyuncularının katılımları ile gerçekleşti. Samsun İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşen özel söyleşi gecesine gençler yoğun ilgi gösterdi. Özel gecede adeta Nuri Pakdil izdihamı yaşandı. Söyleşi sonrası programa katılan yüzlerce kişi kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Programa ayrıca İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Çınkıl, bürokratlar ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Ünlü yazar üstat Nuri Pakdil salona girdiğinden yüzlerce kişi tarafından alkışlarla karşılandı.

PAKDİL'İ DUYGULANDIRAN AN

TRT 1'de severek izlenilen Yedi Güzel Adam Dizisinin başrol oyuncuları Kemal Uçar ve Mertcan Sevimli’ye gençlerin ilgisi yoğun oldu. Program başlangıcında sevilen diziden hazırlanan sinevizyon gösterisi alkışlarla izlendi.  Sinevizyon esnasında Üstat Nuri Pakdil duygu dolu anlar yaşadı.

Yedi güzel adamdan biri olmanın onurunu ve gururunu yaşadığını ifade eden Nuri Pakdil, "Antifaşist, anti nasyonalist, antifaşist, antikomünist,  anti Siyonist, ve Türkiye üzerine olmak üzere en önemlisi de anti firavunist bilinçle sizleri selamlıyorum" diyerek sözlerine başladı.

ÜSTAD PAKDİL’İN KONUŞMASI ALKIŞ TOPLADI.

Ünlü yazar Üstat Nuri Pakdil,  "Yaşasın ezeli ebedi ulu önderim Hz. Muhammed’e olan sarsılmaz bağlılığımız. Değerli dostlar öncelikle bu programı düzenleyen İlkadım belediyesi başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Yedi güzel adamdan biri olmaktan ve yedi güzel adamın abisi olmaktan onur duyuyorum. Türkiye’de 1923 gelişimleri ve halkımız bir kimlik değişimine zorlandı. Kimliğinden koparılmaya çalışıldı. Yedi güzel adam alınarak bizler ülkemize öncelikle edebiyatla gelen bu yabancılaşmanın yine ancak edebiyatla ülkemizden atılabileceğine inanıyorum. İşet edebiyat dergisini çıkarmaya bu düşüncelerle bu azimle kara verdik. Özellikle Müslüman hakların yaşadığı coğrafyalarda batı üretimi bir insanlık trajedisi yaşanmaktadır. Müslümanlar olarak bizler nerde olursak olalım ne durumda olursak olalım sömürgecilere ve işbirlikçilerine bir cephe oluşturmalıyız. Özellikle Ortadoğu bağlamında tartışılmaz önemde bir işlevi olduğuna inanıyorum. Gençlere Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in piyeslerine şiirlerini romanlarını denemelerini hatıralarını titizlikle okumalarını öneriyorum. Ülküsel konumunu algılayan her insan elbet de güzel insandır. Güzel insanlarda ülkülerini ülkelerinde yaşatmak için yaşarlar" diye konuştu.

TOK; “MAZİNİN MİRASÇISI GELECEĞİN LİDERLERİSİNİZ”

Salonu hınca hınç dolduran gençlere seslenen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Sizler kökü mazide, gözü atide bir gençliksiniz. Mazinin mirasçıları, geleceğin kılavuzları, liderlerisiniz diyerek gençleri selamladı. Başkan Tok konuşmasına şöyle devam etti, " Sevgili Gençler sizler,  mazinin mirasçıları, geleceğin kılavuzları ve liderlerisiniz. İlkadım Belediyesi olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere büyük önem veriyoruz. Bu bilinçle, her ay Türkiye'nin tanınmış usta kalemlerini, ilim adamlarını, alanlarında uzmanlaşmış başarılı yazarlarını ve konferansçılarını Samsun'a getirerek periyodik olarak aylık konferanslarımıza devam ediyoruz. Bu ayki programımızda, sükut suretinde ve hep derviş hünerinde yaşayan, yeni kuşakların kıyısında büyüdüğü o klas duruşun sahibi Yedi Güzel Adam’dan biri Üstat Nuri Pakdil’i siz gençlerimizle buluşturduk. Sizlerin yazarlarımızın düşüncesinden istifade ederek kültürel birikimlerinizi artırma, düşünce ufuklarınızı geliştirme açısından konferans ve söyleşiler düzenlemeyi önemsiyorum" dedi.