OBAMA'NIN HİLELİ TÜRKİYE POLİTİKASI

Obama PYD'yi direk olarak koruma altına aldı

Obama PYD’yi direk olarak koruma altına aldı.
Almanya’nın en büyük gazetelerinden FRANKFURT ER ALLGEZEİNE Gazetesinin 30.08.2016 günü çıkan sayısındaki haberde göre, Türkiye ile Kürtler arasında Suriye’de karşılıklı ateşkes yapıldığını belirtti.
FRANKFURT ER ALLGEZEİNE gazetesi, Amerika Birleşik Devletleri ( ABD) Başkanı Obama; Suriye’nın kuzeyindeki çarpışmadan dolayı Türkiye ile PYD arasında bir ateşkes anlaşması yapmalıdır dedi. Obama’nın bu önerisine Türkiye Cumhuriyeti Devleti cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan şiddetle karşı çıktığını yazdı.
Gazetenin haberine göre Obama, Kuzey Suriye’de Türklerle Kürtler arasında patlak veren savaşta taraflar bir ateşkes anlaşmasına vardılar.
Cerablus’daki Kürtlerin kumandanı ABD’nin aracılığı ile ateşkesi kabul etti. Daha önce de Kürt milisleri Alman basınına ateşkes yapıldığının haberini bildirmişlerdi.
Alman basında bir hafta önce çıkan haberlerde, Kuzey Suriye’de Türklerle Kürtler arasındaki saldırı neticesinde sayısız Kürt askerinin öldüğünü bildirdi.
Buna rağmen ABD’nin Kuzey Suriye’deki en önemli partneri PYD’yi korumak için koalisyon güçleri tarafından IŞİD havadan yoğun bir şekilde bombalandı. ABD Türkiye ile Kürtlere (PYD) ortak düşman olan IŞİD’e karşı birlikte harekete geçmesini istemektedir.
OBAMA G 20 ZİRVESİNDE ERDOĞANLA GÖRÜŞMEK İSMEKTE
Türk ve Kürtler arasındaki bu savaşın son bulması için OBAMA Cin’de yapılacak olan G 20 Zirvesinden bir gün önce Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluşmak istemektedir. Bu görüşmedeki en önemli başlık Obama’nın Tayyip Erdoğan’dan öncelikli olarak bu savaşa son vermesini isteyecektir.
Buna karşılık Erdoğan Salı günkü konuşmasında zaferden bahsetmiştir. Bizim savaşımız terör organizasyonu olan IŞİD, PKK, PYD ve Suriye’deki kolu olan YPG nin Türkiye için tehlike olmaktan çıkana kadar savaşa devam edilecektir. Türkiye, Türkiye’nin içerisinde veya komşu ülkelerindeki terör organizasyonlarının arasında hiçbir fark gözetmeksizin savaşa devam edilecektir diye yazdı.
Türkiye; Kürtler Kuzey Suriye’de Türkiye ile olan sınırın büyük bir kısmını zaptetiler ve orada bağımsız bir yönetim kurdular. Türkiye YPG’den Fırat’ın Doğusuna çekilmesini istemektedir. Türkiye Kürtlerin Kuzey Suriye’de daha çok genişlemesini engellemek ve YPG’nin yasak olan PKK ile çok yakın benzerliği olduğunu söylemektedir.
ABD Savunma bakanı Carter, YPG’nin Fırat’ın Doğusuna çekileceğini ve bunu garanti ettiğini YPG Fırat’ın doğusuna doğru çekildiğini belirtti.
Amerikan yetkilisi diyor ki; Obama G 20 zirvesinde anlaştığımız gibi IŞİD’e karşı beraber ortak savaşa devam edelim diye Erdoğan’dan isteyecek.
Böylece Obama, sınırlarını genişletmek üzere hareket eden PYD’ye karşı değil, Bilakis PYD’nin sınırlarını genişletmesine karşı gelen Türkiye’nin durdurulmasını, Suriye topraklarından geri çekilmesini ve sadece IŞİD’e karşı savaşalım diyerek sadece kendi doğrultusunda Türkiye’yi yönlendirmenin peşinde.
Çevirmen: Kavronoğlu Yakup Acar
şokhaber.net