ÖĞRENCİLERDEN BİLİM FUARI…

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında; Fatih Temiz Ortaokulu, İnönü Ortaokulu, Hasköy Ortaokulu, Başlan Cumhuriyet Ortaokulu, Hacınaipli Ortaokulu, Tuzaklı Ortaokulu ve Hacı İsmai

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında; Fatih Temiz Ortaokulu, İnönü Ortaokulu, Hasköy Ortaokulu, Başlan Cumhuriyet Ortaokulu, Hacınaipli Ortaokulu, Tuzaklı Ortaokulu ve Hacı İsmail Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan 7 okulun daha bilim fuarları açılış törenleri gerçekleştirildi.
4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları açılış törenlerine Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar’ın yanı sıra Şube Müdürlerinden Bakiye Usta,  Yüksel Önder, Mustafa Kaplan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler, muhtarlar ve davetliler katıldı.
YAYINLAŞMASI GURUR VERİCİDİR
TÜBİTAK etkinliklerinde açılış kurdelelerini keserek fuardaki çalışmaları tek tek gezerek ve proje sahibi öğrencilerle yakından ilgilenen Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar,  “Bilim Fuarlarında, öğrencilerin bilim kültürünü geliştirmek için yaptıkları çalışmaları sergilemeleri, kendilerine güven duygusunu geliştirmekte bunun yanında gelecekte yapacakları daha büyük çalışmalar için ilham kaynağı olmaktadır. İlçemize en uzak bölgelerden en yakın bölgelere kadar olan okullarımızda böylesi başarılı çalışmaların her geçen yıla göre artarak yaygınlaşması gurur vericidir. Bu gururu bizlere yaşatan ve bu doğrultuda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi.
Okullarda sergilenen halk oyunları ve çeşitli etkinliklerin ardından öğrenciler tarafından kendi bilgi, beceri ve imkânlarıyla oluşturdukları çalışmalar bilim fuarlarını gezen misafirler tarafından beğeniyle karşılandı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net