ÖĞRENCİLERE 'KOÇ'LUK TAKVİYESİ

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğrencilerine 'Girişimcilik' dersinde, Yaşam ve Öğrenci Koçu İnci Kaymak tarafından girişimciliğin ipuçları anlatıldı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğrencilerine “Girişimcilik” dersinde, Yaşam ve Öğrenci Koçu İnci Kaymak tarafından girişimciliğin ipuçları anlatıldı. Kaymak, "Hayallerinize sahip çıkın" dedi.
OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğrencilerinin "Girişimcilik" dersine davetli olarak katılan Yaşam ve Öğrenci Koçu İnci Kaymak, girişimciliğin önemini anlattı. Öğrencilerle sohbet eden ve girişimciliğin ipuçları hakkında bilgiler veren Kaymak, amacın, kişide girişimcilik potansiyeline yönelik olarak gizli kalmış bir takım özelliklerin ortaya çıkmasını ve farkında olmasını sağlamak olduğunu söyledi.
ARAŞTIRMACI VE YENİLİKÇİ OLUN
Girişimcilerde bulunması gereken özellikleri de anlatan Yaşam ve Öğrenci Koçu İnci Kaymak, "Girişimci özellikleri bulunan bir kimse risk almalı, kendine güvenmeli, başarma ihtiyacı, yenilikçi ve yaratıcı olmalı, iyi iletişim kurmalı, problemleri kolaylıkla çözebilmeli ve duygusal zekâya sahip olmalıdır. Girişimci insan araştırmacı insandır ve yeniliklere her zaman açıktır. Eğitimlerinizi tamamlarken de araştırıcı, geliştirici ve yaratıcı olun" dedi.
HAYALLERİNİZE SAHİP ÇIKIN
Eğitim kapsamında öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Kaymak, "Girişimciler, çevrelerinde farkındalık yaratan, çalışkan kişilerdir. Sizler de iyi bir girişimci olabilirsiniz. KPSS, öğretmenlik sınavıydı falan bunları kafanıza takmayın, önünüzdeki engelleri kendiniz aşın. Hayallerinize sahip çıkın" diye konuştu. Yaşam ve Öğrenci Koçluğunun, öğrencilerin eğitimi ve geleceğe hazırlanmaları bakımından önemli olduğuna da işaret Kaymak, bu tür eğitimlerin bundan sonra da devam edeceğini belirtti.
Köksal ÖNER
şokhaber.net