Öğretmenlerimize minnet borçluyuz

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 'Türkiye'nin gelecek hedeflerine, 2023 ideallerine, her zaman

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Türkiye'nin gelecek hedeflerine, 2023 ideallerine, her zaman minnet borçlu olduğumuz öğretmenlerimizin yüksek katkıları sayesinde çok daha kolay ulaşacağız” dedi.
24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayınlayan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, öğretmenlerin "Bir milletin geleceğinin şekillenmesinde en çok emek verenler" olduğunu söyledi. Mesajında, “Geleceğimizin teminatı öğretmenlerimizdir” diyen Murzioğlu, “Öğretmenlerimiz insanı en ideal şekilde eğitmek suretiyle, geleceğin Türkiye'sini, dahası geleceğin dünyasını inşa etmek gibi son derece kutsal bir vazifeyi icra etmektedir. Bütün sorunlara ve büyük sorumluluklara rağmen öğretmenlerimiz, büyük bir özveri ile genç neslin yetişmesinde en kalıcı ve ciddi katkıyı vermeye devam ediyor. Öğretmenlerimiz, Büyük Atatürk'ün dediği gibi 'yeni neslin kendi eserleri olacağının' idrakindedirler” dedi.
Eğitim alanına yapılan her türlü katkının, ülkenin refahına yönelik en büyük yatırım olduğuna vurgu yapan Başkan Murzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Çünkü eğitim ve öğretime gerekli önemi vermeyen toplumlar, hiçbir kazanımlarını ellerinde tutamazlar. Biz de Oda olarak bu bilinçle hareket ediyor ve daima, eğitimin her kademesinde elimizden gelen maddi ve manevi katkıyı ortaya koymaya büyük gayret gösteriyoruz. Daha da ileriye gitmesi için var gücümüzle çalıştığımız ülkemizin bugünlere ulaşmasında ve bizlerin yetişmesinde en kıymetli emeği veren öğretmenlerimize minnet borçluyuz. Türkiye'nin gelecek hedeflerine, 2023 ideallerine, öğretmenlerimizin yüksek katkıları sayesinde, öğretmenlerin yetiştirdikleri özgür düşünceli, sorgulayan, nitelikli nesiller sayesinde çok daha kolay ulaşacağız inancındayım. Öğretmenler Günü vesilesiyle, camiam adına öğretmenlerimize ve eğitim camiamıza şükran ve saygılarımı sunuyorum.”