OKULLARIMIZDAKİ DEVAMSIZLIK SAYISINI ASGARİYE İNDİRDİK

Devamsızlığın önemli sorun olduğu Canik Gülbahar Hatun Anaokulu, Yavuz Selim İlkokulu ve Emrullah Efendi Ortaokulu İdareci ve Öğretmenleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle Koordineli bir şekilde örnek ç

Devamsızlığın önemli sorun olduğu Canik Gülbahar Hatun Anaokulu, Yavuz Selim İlkokulu ve Emrullah Efendi Ortaokulu İdareci ve Öğretmenleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle Koordineli bir şekilde örnek çalışmaların sonucunda büyük başarıların altına imza atarak yollarına devam ediyor.
Sene başından itibaren Yavuz Selim İlkokulu Gülbahar Hatun Anaokulu ve Emrullah Efendi Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri 29 Ekim Bayramında Romen vatandaşların yaşadığı Canik ilçesindeki iki yüz Evler Mahallesine ve Yavuz Selim Mahallesine taşıdılar. Vatandaşların yoğun ilgisiyle kısa bir süre içinde bin kişiye ulaşan kalabalık, ritim grubu eşliğinde bayram ilk defa bu kadar coşkuyla kutladı. Yavuz Selim İlkokulu Müdürü Zehra Gül Köycü, ”İlçemizde başlattığımız bu güzel uygulama sayesinde okula gelmeyen öğrencilerimizi yeniden kazanmayı başardık ”dedi.
ZOR OLANI BAŞARAMAYA DEVAM EDİYORUZ
İlçede bulunan üç okulunun idareci ve öğretmenlerinin özverili çalışmaları oncunda öğrencileri yeniden okullarına kazandırdıklarını vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüm yanı sıra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğüyle beraber yürüttüğümüz projelerle destek veriyoruz. Yavuz Selim İlkokulu ve Emrullah Efendi Ortaokulu Öğrencilerimiz için yaptığımız“ Okula Geç Kalma Öğlen Aç Kalma” projesiyle okula sabah vaktinde gelen öğrencilere 2 TL lik kupon verilerek zamanında okula gelmeleri teşvik ediliyor. Roman öğrencilerin çoğunlukta olduğu bu muhitte öğrenci devamsızlığı ile mücadele etmeyi amaçlayan proje sayesinde okullarımızda devamsızlık oranlarında önemli oranda başarı ile sağlandı “diye konuştu.
GÜZEL İŞLERİN ALTINA İMZALARIMIZI ATIYORUZ
Özverili çalışmaların sonucunda büyük işler başardıklarının altını çizen Müdür Uzunlar, “Yavuz Selim İlkokulunda 50 lere yaklaşan sürekli devamsız öğrenci sayısı 6’ya kadar düşürüldü. Emrullah Efendi Ortaokulunda da 70 lerde olan devamsız öğrenci sayısı bu projelerin uygulanmaya başlamasıyla 13' e kadar düştü. Gülbahar Hatun Anaokulumuzda da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızla birlikte yürüttüğümüz Projeyle Öğrencilerimizin gıda, temizlik ve kırtasiye malzemeleri karşılanması ve velilerimizden herhangi bir ücret alınmaması okulumuza ilgiyi artırarak kayıtlı öğrenci sayımızın 180 e kadar ulaşmasını sağladı. Bu bölge için bu rakamlar gelecek adına bize çok önemli öz güven kazandırıyor. Okula devamsızlığı azaltmak, okulu öğrenci için cazip hale getirmek adına okulda yeni projeler uygulanmaya devam ediyoruz. Bu arada bizlerden desteğini esirgemeyen ilçe kaymakamımız Sayın İlhan Turgut'ta teşekkür ediyoruz “sekinde konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net