Olan Gümüşhane'ye olur...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayburt'ta İdi Paranın Babası Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın memleketi Bayburt'u Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayburt’ta İdi
Paranın Babası Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın memleketi Bayburt’u Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ziyaret etti.
Gümüşhane’de Salyazı havalimanından sonra Bayburt’a da Havalimanı sözü verdi.
Merhum Başbakan Turgut Özal'ın 1989 yerel seçimleri öncesi Bayburt’u il yapacağım diyor ve yerel seçimlerde başta İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Samsun, Trabzon ve Rize olmak üzere tüm yurt genelinde il belediyelerini kaybediyor…
Erdal İnönü’nün SHP’si (süpürün gitsin ) sloganıyla belediyeleri alıyor…
Bir kısmı da DYP’ye kalıyor. Yurt genelinde ANAP oyları %21.75 düşüyor. Bayburt’lu sözünde duruyor Belediye Başkanlığını ANAP’a veriyor.
Bayburt u il olduktan sonra başta Tugay Komutan yardımcılığı olmak üzere (şimdi Bayburtlu KKK Orgeneral Yaşar Güler paşa Arpalı’da 1000 dönüm üzerine yeni bir askeri tesis kurduruyor. Tugay Komutan vekili Kıdemli Albay Osman Akyıldız gece gündüz bu tesislerin yapımı ve konumu için çalışıyor), Tüm kamu kurumlar Üniversitesinden Polis meslek Yüksekokuluna kadar tüm kamu kurumları kurulsa da sosyal hayatı etkilemedi.
Bu güzel ilimizde bir de öğrenciler yurt bulunmadıkları ve ev kiralarının yüksekliğinden hayat pahalılığından söz etmektedirler bazı öğrencilerin kayıtlarını dondurup ili terk etmişler veya özel üniversiteleri tercih etmişler.
İşte bu noktada ilin idarecilerine ve STÖ'lerine büyük görevler düşüyor.
Tüm esnaf öğrenciyi yonulacak kaz olarak görmemeli, hatta onlara iş vermeli ve hayatlarını kolaylaştırmalıdır.
Bu ilin en büyük sorunu olan göçün önü kesmeli. Yatırımcı teşvik etmeli.
İl dışında yaşayan çok değerli Bayburtlular var, hiç değilse ortak şirketler kurarak istihdam arttırılmalı göç önlenmelidir.
Bu ilde işe işverene teşvik var bu nedenle büyük sanayiler kurulabilir. Bayburt yer altı şehri hayata geçirilmeli.
Kop Dağı deliniyor, trafik alta alınıyor, Özel İdare Tesisleri'ne Bir de kayak tesisi eklenmelidir.
Kalkınmanın bir başka yolu da turizmdir. Ancak turizm adına yapılmış tek bir yatırım yok, yataklı tesis yok.
Aslında Bayburt ipek yolu üzerindedir. Bu nedenle Geçmişte İran'da yaşayan Yunan Kralı Helen, kardeşi ile kavga ederek on binlerin yürüyüşünü başlatıyor. Doğu Beyazıt'tan ülkemize giren on binler Erzurum - Bayburt - Aydıntepe üzerinden Araklı'ya iner. Burada ağaçlardan sallarlar yaparak denize açılır ve bir kısmı bugünkü Yunanistan'a gidip yerleşirler.
Şimdi bu yol bu yılsonu tamamlanacak olan Salmantaş tüneli dağ başı yoluyla Araklı'ya bağlanıyor. Araklı - Bayburt arası 90 kilometreye düşüyor.
Bunu iyi izleyen Trabzonlu işadamları Bayburt'ta araziler satın alıyorlar. Çay ve un fabrikaları kurma girişimlerini başlatmışlar.
Şimdi bu yolla Ağrı, Kars, Iğdır, Van, Erzincan trafiği sahile inerse Bayburtlu günlük alışveriş için Trabzon'a gelir…
Olan Gümüşhane'ye olur.
13 kilometre uzunluğunda yapılacak olan Zigana Tüneli temelli unutulur ve işte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son ziyaretinde bahsettiği yolda budur.
Bu yol Bayburt’u Doğu Kara denize bağlarken başta Ağrı, Kars, Erzurum ve Erzincan illerimiz olmak üzere tüm doğu illerimizde hayat bulacaktır!