OLİMPİYAT ELEMELERİ SAMSUN'DA BAŞLADI!

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri, Samsun'da düzenlenen açılış seremonisi ile başladı

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri, Samsun’da düzenlenen açılış seremonisi ile başladı.
Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda düzenlenen açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Avrupa Boks Konfederasyonu Başkanı Franco Falcinelli ile çok sayıda çok sayıda davetli ve sporsever katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Samsun’a böylesine önemli bir organizasyonu kazandırmanın sadece boks için değil Türkiye’nin spor geleceği için de son derece önemli olduğunu belirterek, “Organizasyonun hazırlık süresince bizlere her türlü desteği sağlayan Sayın Bakanımıza, Valimize ve Büyükşehir Belediyesi Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Samsun, her anlamıyla bir spor kenti. Biz de Samsunluların desteğiyle Rio Olimpiyatları biletini kendi ülkemizde kazanmak istiyoruz” dedi.
Rio’dan madalya bekliyoruz!
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Türkiye’nin genelinde olduğu gibi Samsun’da da büyük ve önemli atılımlar içerisinde olduklarını vurgulayarak, “Bu emeklerin karşılığını sportif başarılarla da alacağımıza inancım tam. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek sporcularımızdan altın madalyalar bekliyoruz. Bu müsabakaların Samsun’a kazandırılmasında, başta Federasyon Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Misafirlerimizim burada çok iyi bir şekilde ağırlanacağına ve ülkelerine mutlu bir şekilde döneceklerine inanıyorum” şeklinde konuştu.
Millilerimiz ilk maçından galip ayrıldı!
Günün ilk maçında ringe çıkan Milli Boksörümüz Neriman Istık, Polonyalı rakibi Sandra Drabik’i mağlup ederek bir üst tura çıktı. Maçın ardından Bakan Çağatay Kılıç ve Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç, sporcumuzu tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda 17 Nisan’a kadar devam edecek müsabakalarda Avrupa’nın 38 ülkesinden 207 erkek, 56 kadın, toplam 263 sporcunun Olimpiyat vizesi için ter döküyor.
Köksal Öner
şokhaber.net