OLİMPİYAT OYUNLARI DELEGASYON TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Sheraton Otel'de  2017 Samsun Deaflympics 23

Sheraton Otel’de  2017 Samsun Deaflympics 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları Delegasyon toplantısı gerçekleştirildi.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ile İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları Olimpiyatlarına katılacak olan ülkelerin temsilcileri katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir,"Hep beraber güzel bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Samsun yönetimine ve halkına teşekkür ediyoruz. Herkes heyecanla bu organizasyonu bekliyor. Toplantıya katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
ÜLKENİZİN OLİMPİYATLARA İYİ HAZIRLANDIĞINI GÖRÜZ
Olimpiyatlara Türkiye’nin ve Samsun’un iyi hazırlıklar yaptığına vurgu yapan Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukhledev, "Türk hükümetinin olimpiyatlara iyi hazırlandığını gördük. Temmuz ayında yapılacak olan olimpiyat hem Samsun hem de Türkiye açısından çok iyi olacak" dedi.
BU TARZ ORGANİZASYONLARDA BİZE KATKI SAĞLAYACAK
'23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları için önümüzde az bir zaman kaldığını hatırlatan Vali İbrahim Şahin, "Geçen yıl değerli misafirlerimizin Samsun’a gelişleri 15 Temmuz darbe girişiminin hemen akabindeydi. 15 Temmuz'dan birkaç gün sonra bile, Türkiye’de sağlıklı bir istikrarın oturmuş olması, hem biz yöneticileri ve Türk vatandaşlarını sevindirdi. Yurt dışından Türkiye’ye gelip bu tarz organizasyonlarda bize katkı sağlayacak olan misafirlerimizin de en azından daha güvenli bir ortamda kendilerini daha rahat hissetmesi açısından, bu durum bize son derece memnuniyet olarak geriye döndü. Temmuz ayına çok kısıtlı bir zaman kaldı. Siz çok değerli misafirlerimiz iki gündür tesislerimizi geziyorsunuz" diye konuştu.
KADER BİRLİĞİ ETMİŞÇESİNE BU ORGANİZASYONU SAHİPLENİYORLAR
Gençlik ve Spor Bakanımız aynı zamanda Samsun Milletvekili olması hasebiyle bu organizasyonu inanılmaz bir şekilde önemsediğini vurguluya Vali Şahin, "Değerli Bakanımızın organizasyona bu kadar ehemmiyet vermesi bizim de çok daha fazla hassasiyet göstermemizi, bu organizasyonu gereğinden fazla dikkate almamızı ve hiçbir aksaklığa meydan vermeksizin başta ben Vali olarak, Büyükşehir Belediye Başkanı, Kaymakamlarımız, ilçe belediye başkanları, kamu görevlileri, kısaca Samsun’da görev yapan tüm kamu meslek örgütü ve sivil toplum örgütü liderleri ve üniversiteler kader birliği etmişçesine bu organizasyonu sahipleniyorlar. Bu son derece sevindirici bir durumdur" diye ifade etti.
BEN SAMSUNUMUZA VE ÜLKEMİZE HOŞ GELDİNİZ DİYORUM
Ben ayrıca tesislerin sağlıklı bir şekilde yapılması, bitirilmesi ve en güzel şekilde, hem İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları, hem de daha sonrasında gerek Samsun halkına, gerek ülkemiz insanına hizmet etmesi konusunda çok çaba sarf etmekte olan Gençlik ve Spor Bakanlığı bürokratlarına  teşekkür eden Vali Şahin," Değerli Misafirler; Bu toplantıdan sonra tesisleri gezeceksiniz. Olası aksaklıklar varsa bize iletirseniz. Biz bunları takibimize alır, bu olumsuzlukların giderilmesi konusunu mutlak suretle en kısa sürede çözeriz. Bu organizasyonu en güzel bir şekilde başlatıp sorunsuz ve güzel bir şekilde nihayetlendireceğiz. Ben Samsunumuza ve ülkemize hoş geldiniz diyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum" dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net