OMÜ İLE İLGİLİ ÇARPICI İDDİALAR?

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye genelinde tüm kurumlarda paralel operasyonları yapılmaya başlandı

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye genelinde tüm kurumlarda paralel operasyonları yapılmaya başlandı. Paralelle ilişkisi olan kim varsa ya görevinden uzaklaştırıldı ya da hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmalar neticesinde binlerce paralel zanlısı tutuklandı ve de soruşturmalar devam etmekte.
Bu operasyonlar kapsamında Samsun’da da OMÜ bunlardan nasibini alan kurum.
Bu kapsamda Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile ilgili bir kaç soru?
1- 21.06.2016 Tarihinde  Ondokuz Mayıs Üniversitesinde İdari Personel Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı, OMÜ Uzaktan Eğitim Merkezinde yapıldı. Merkez Müdürü  S. P. FETÖ terör örgütü kapsamında açığa alındı. Bu sınav şaibe taşımakta mıdır?
Şube Müdürlüğü sınavında 1. olan kişi FETÖ örgütü ile ilgili olduğu söyleniyor doğru mudur?
2- S. P. UZEM Müdürü olarak  kaç sene görev yapmıştır. 17-25 Aralık sürecinde FETÖ Örgütüne yakınlığı bilindiği halde neden görevden uzaklaştırılmamıştır. Görevde olduğu süre içinde Yurt İçi ve Yurt Dışı sınav görevlendirmelerinde kimlere görev vermiştir. Bu görevlendirilenlerin vasıfları nelerdir?
3- UZEM'de öğrencisi olan okulların personellerini sınavlarda görevlendirmezken, alakasız birimlerde görev yapan kişilerin-memurların  UZEM sınavlarında görevlendirilmesi hususunda  OMÜ Rektörlüğünün bir açıklaması var mıdır?
4- Üniversitede 8 yıllık süreç içinde PYO sorumluluğunu kimler yapmıştır? Kimler proje desteği almıştır? Alanların içinde FETÖ Terör örgütü ile ilintili olanlar var mıdır?
5- 10 yıl görev yapmak şartı olan Yönetmeliğe rağmen eski Genel Sekreter T. K.'nın Bilgisayar İşletmenliği verdiği 3-5 vs. senelik çalışma süresi olup bu kadrolara atanan personeller kimlerdir?
6- FETÖ Terör Örgütü ile anılan ve görevlendirmesi YÖK tarafından iptal edilen Genel Sekreter T. K.'nın OMÜ'de kalması için Rektör neden ısrarcı olmuştur?  Genel Sekreter tarafından 13-b/4 maddesi uydurularak sürgüne gönderilen personeller eski görev yerlerine dönmüşler midir?
7- Hali hazırda Rektör Yardımcılarının PDY ile bağlantıları var mıdır? Nerelerle aidiyetleri vardır? PKK’nın Doğu ve Güneydoğudaki yuvalarından biri olan KESK üyesi Rektör Yardımcısı var mıdır?
8- Üniversite Rektörlük seçimlerinde Rektörlüğün desteklediği adaya destek için H. L. (PDY ilişkili olduğu için açığa alınan eski rektör Yardımcısı) veya başka Örgüt üyeleri ile görüşmeler yapılmış mıdır?
9- T. K.’nın kardeşlerinin OMÜ de Öğr. Görevlisi olarak çalıştığı söylenmektedir. Bu kişiler kimlerdir? OMÜ PDY nin çiftliği midir?
10- 8 yıllık yönetim süresinde Hüseyin Akan PDY ile bağlantılı kaç Öğr. Üyesi ve Öğr. Gör. Almıştır. 17-25 Aralık sürecinde bunlardan hangilerinin görevlerine son vermiştir. Hali hazırda üniversitede olduğu söylenen 170-200 Akademik ve bunun en az bir katı idari personeller hakkında açığa almak işlemi yapacak mıdır?
şokhaber.net