OMÜ KAYITLARA HAZIR

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversitelere kayıt telaşı başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversitelere kayıt telaşı başladı. Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi de kayıtlar için tüm hazırlıklarını tamamladı. Yeni kurulan Samsun Üniversitesinde ise ilk kayıt heyecanı yaşanacak.
Üniversiteye kayıtlar 3 Eylül’de başlayacak 7 Eylül’de sona erecek.  E-Kayıt yaptıracak öğrencilerse 3-5 Eylül tarihleri arasında işlemlerini kazandıkları üniversiteye gelmeden e-devlet üzerinden yapabilecek. Yeni üniversiteli olacak öğrencilerin daha sonra her hangi bir sorunla karşılaşmamaları için üniversitelerin web sitelerinde yayınladıkları “Kesin Kayıt Kılavuzları”nı mutlaka incelemeleri ve kayıtlar da burada belirtilen şartlara göre hareket etmeleri gerekli.
OMÜ ve Samsun Üniversitesi Kayıtları OMÜ Yaşam Merkezinde
YKS sonuçlarına göre Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) veya Samsun Üniversitesindeki bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında Atakum ilçesinde OMÜ Merkez Kampüs yer alan OMÜ Yaşam Merkezi’nde oluşturulan “Kayıt Merkezi”nde yapılacak.
Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler E-Devlet platformundaki “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp üniversiteye e-kayıt yapabilecekler.
Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar ile açıköğretim programları dâhil edilmeyecek.
Hangi belgeler gerekli?
Kayıt sırasında, aşağıda isimleri yer alan okullar dışında kalan tüm fakülte ve meslek yüksekokulları için belge istenmeyecek. OMÜ Yaşam Merkezinde oluşturulan Kayıt Merkezinde kayıt işlemleri 30 saniye gibi kısa bir sürede tamamlanacak.
Bu yıl Ondokuz Mayıs Üniversitesine açılan öğrenci kontenjanı 9 bin 713 kişi oldu. Ayrıca 541 öğrenci de Dikey Geçiş yerleştirmeleri ile OMÜ’ye kayıt yaptırma hakkı kazandı. Samsun Üniversitesinin kontenjanı ise 508 kişi olurken 15 de Dikey Geçiş yerleştirmeleri ile öğrenci gelecek.
Kayıt sırasında istenen belgeler ve kayıt merkezleri
Aşağıda isimleri yer alan okullar için gerekli evraklar OMÜ web sitesinde duyurulan “Kesin Kayıt Kılavuzları”da yer alıyor.
Kayıtlar sırasında belge istenen fakülte ve yüksekokullar; Eğitim Fakültesi - Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü, Sivil Havacılık Yüksekokulu - Havacılık Yönetimi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - İlk ve Acil Yardım Programı. Üç okulun kayıtları OMÜ Yaşam Merkezinde yapılacak.
Eğitim Fakültesi - Müzik Öğretmenliği ve Resim-İş Öğretmenliği Bölümü, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesinin tüm bölümler için kayıt işlemleri OMÜ AKM Karşısında yer alan Öğrenci Bürosunda gerçekleştirilecek.
Devlet Konservatuvarı -Geleneksek Türk Müzikleri Bölümü, Güzel Sanatlar Fakültesi - Resim-Seramik Cam ve Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü (Grafik Anasanat Dalı) kayıtları ise okullarında yapılacak.
OMÜ Yeni Öğrencilerini ve Ailelerini Havaalanı ve Otogarda karşılayacak
Öğrenci kesin kayıt işlemleri, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atakum ilçesindeki Kurupelit Kampüsü içerisinde yer alan Yaşam Merkezinde oluşturulan kayıt merkezinde yerine getirilecek. 3-07 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak kesin kayıt için il dışından gelecek olan öğrenciler, Öğrenci Konseyi ve üniversite görevlilerince otobüs terminalden karşılanacak ve kayıt merkezine taşınacak.
OMÜ Kayıt Merkezinde Tüm Kurumlar Hazır Olacak
Kayıt merkezinde oluşturulacak bilgilendirme masaları;
* SAMULAŞ masası: Toplu taşıma araçları için indirimli adınıza tahsis edilmiş kart düzenlenecek. İşlem için öğrencilerin yanlarında bir adet vesikalık fotoğraf bulunması gerekmektedir.
*Kredi Yurtlar Kurumu masası: Üniversitemize yerleşen öğrencileri barınma ihtiyacı için bilgilendirmede bulunacaktır.
* Emniyet masası: Üniversite yaşamına yeni başlayan öğrencilerimizin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması adına kendilerine hatırlatmada bulunulacaktır.
*Ortak dersler masası: 5i dersleri olarak adlandırılan YÖK dersleri hakkında bilgi aktarmak, *Yabancı Diller Yüksekokulu: Geleceğinizi düşünüyorsanız, çağdaş bir eğitim almak, mesleğinizde başarılı olmak, dünyadan haberdar olmak, ufkunuzu ve vizyonunuzu geliştirmek istiyorsanız en az bir yabancı dil öğrenmelisiniz ilkesi ile bilgilendirilecek.
* Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı: Kütüphane kaynaklarından hangi yolla ve ne şekilde yararlanabileceğiniz ile ilgili bilgi paylaşımında bulunulacaktır.
* Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı: Üniversitemizin sosyal, kültürel, sağlık ve diğer alanlarla ilgili bilgi aktarımı yapılacaktır.
*Değişim programları: Mevlana, Erasmus ve Farabi öğrenci değişim programları ile ilgili bilgiler paylaşılacaktır.