OMÜ Projesine DOKAP Desteği
Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) arasında Doğu Karadeniz Bölgesinde Tarımcılık Sektöründe Girişimcilik Kapasitesinin Sektörünün A
Samsun Çarşamba Havalimanı VİP salonundaki imza törenine, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgi ve DOKAP Başkanı Ekrem Yüce katıldı.
İmza töreninde konuşan Rektör Bilgiç, “Çok Değerli DOKAP Başkanı Ekrem Yüce Bey ile bugün ilginç bir protokol imzalama seremonisi içerisindeyiz. Değerli arkadaşımızla Tarımcılık Sektöründe Girişimcilik Kapasitesinin Sektörünün Araştırılması ve Geliştirilmesi projesi için aktarılacak ödenek ile ilgili hazırlanan protokolü Samsun Havaalanında VİP salonunda imzaladık. Birkaç kez sözleştik, anlaştık ama bir türlü programlarımız birbiriyle örtüşmedi. Havaalanında bir araya gelerek imzaları attık. Bu da hoş bir hatıra olarak kaldı.” Dedi. Rektör Sait Bilgiç konuşmasında “DOKAP’ın bölgemizin gelişmesi için projelerde çok önemli katkıları söz konusu. Üniversitemizin de hazırlamış olduğu projelerden bazıları 2017 yılı için DOKAP tarafından desteklenmeye değer görülmüştür. Değerlendirmeyi yapan bütün arkadaşlarımıza, destekleyen kuruluşumuz DOKAP’a ve değerli başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Yeni ve büyük projelerde birlikte olacağımızı düşünüyorum. Sağ olsunlar var olsunlar.” ifadelerini kullandı.
DOKAP Başkanı Ekrem Yüce de konuşmasında, ”DOKAP Bölgesi bulunduğu konum ve sahip olduğu potansiyeller gereği tarım ve tarıma dayalı sanayi konusunda önemli gelişim alanlarına sahiptir. Genç nüfusumuzun tarımsal istihdamdaki payı oldukça düşüktür. Bu durumun tarım sektörünün gelişiminin önündeki en önemli engellerden birisi olduğunu düşünüyorum. Bu kapsamda, tarımımızın gelişmesi için kaynaklar konusunda öngörüde bulunarak işi planlayan, insan kaynaklarını örgütleyerek girdilerin işlenmesini sağlayan ve elde edilen çıktıları kârlılık yaratacak biçimde tüketicilerin kullanımına sunma becerisine sahip, yeniliklere açık gençlerimizin sektöre kazandırılması önemli bir gerekliliktir. Proje ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinin, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarındaki potansiyel eğiticilerin, sektörde faaliyet göstermek isteyen gençlerimizin tarımsal girişimcilik farkındalığının ve kapasitelerinin arttırılması amaçlanmaktadır. Projemizin ülkemiz ve Bölgemiz için hayırlı olmasını dilerim. Ayrıca Projenin hazırlanmasında emeği geçenlere ve yürütülmesinde görev alacak akademisyenlerimize başarılar diliyorum” dedi.
Proje ile birlikte mevcut tarımsal kapasitenin geliştirilmesi için bölgedeki en köklü üniversite olan OMÜ’nün ilk fakültesi olan Ziraat Fakültesinde eğitim gören öğrencilerin girişimcilik kapasitesinin arttırılması ve bölgede rol model hâline gelmesinin sağlanması amaçlanıyor. Son derece önemli bir iş birliği üretecek proje 1 yıl sürecek.