OMÜ Vakfı Koleji Öğrencilerinden İngilizce Müzikal Coşkusu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı Kolejinin öğrencileri kendi okullarında sahneledikleri tek perdelik 'OMÜZİKAL 2- Son Perde' isimli müzikalle hem önemli bir başarıya imza attılar hem

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı Kolejinin öğrencileri kendi okullarında sahneledikleri tek perdelik “OMÜZİKAL 2- Son Perde” isimli müzikalle hem önemli bir başarıya imza attılar hem de başta aileleri olmak üzere tüm izleyicilere keyifli anlar yaşattılar.

Müzikalin gösterimine OMÜ Vakfı Başkanı Prof. Dr. Muhammet Dervişoğlu, OMÜ Vakfı Koleji Müdürü Mustafa Kurt, veliler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda misafir katıldı.

Konusu, “müsamereye hazırlanan okul öğrencilerinin son provası” üzerine kurgulanan müzikalin gösterimi kullanılan kırmızı halı ve diğer görsellerle prömiyeri aratmadı. İlkini geçen yıl düzenledikleri OMÜZİKAL 1’in çocuklarda yarattığı olumlu tabloyu gören ve bir öğrencilerinin “okul hayatımda geçirdiğim en mutlu gündü” sözüyle harekete geçen İngilizce öğretmeni Maytere Hazinedar ve Müzik öğretmeni Ceren Düşünceli’nin çalışmalarını başlattığı OMÜZİKAL2-Son Perde’ tüm öğrencilerin farklı aşamalarda destek verdiği bir ortak çalışmaya dönüştü. Müzikalde sahne alanlar dışında diğer öğrencilerde müzikalin afişlerinden kısa tanıtım jeneriklerinin hazırlanmasına kadar tüm post prodüksiyon aşamasında görev aldı,

Öğrencilerin akademik anlamda İngilizcelerini geliştirmelerini sağlayan ve aynı zamanda iletişimlerini ve sosyal görülerini geliştiren bu müzikal çalışması toplam on provalık kısa ama yoğun çalışma döneminden sonra ortaya çıktı.

Tek perdelik oyunun en ilgi çeken sahnelerinden biri OMÜ Vakfı Koleji Müdürü Mustafa Kurt’un müzikalde yine okul müdürünü canlandıran bir sahnede yer almasıydı. Aynı zamanda müzikalin hazırlanmasında yoğun emek harcayan Müzik öğretmeni Ceren Düşünceli’nin yaşadığı ani sağlık problemi yüzünden Müzikale katılamaması dolayısıyla öğrencilerinin izleyiciyi selamlamaya ellerinde hocalarının fotoğrafıyla çıkması veliler ve tüm izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.