OMÜ'LÜ ÖĞRENCİLERE AŞK VE KARİYERİ ANLATTI

19 Mayıs Üniversitesi PDR Öğrenci Temsilciliğinin davetlisi olarak Samsun'a gelen Ankara Üniversitesi PDR Anabilim Dalı Başkanı Prof

19 Mayıs Üniversitesi PDR Öğrenci Temsilciliğinin davetlisi olarak Samsun'a gelen Ankara Üniversitesi PDR Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak'ın katıldığı" Aşk ve Kariyer" adlı konferans düzenledi.
Yaklaşık iki saat süren konferans esnasında, Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak dinleyenlere, "Aşk ve Kariyer" mesleki rehberlik alanıyla ilgili çok önemli bilgiler verdi. Psikolojik Danışmanların kendilerini sürekli güncellemeleri gerektiğini, meslek seçimi ve kariyer konusunda aileyle eşgüdümlü çalışılması ve öğrenciye gerektiğinde sorumluluk verilmesi gerektiğini vurgulayan Yeşilyaprak, geleceğin mesleklerinin belirlenmesi ve seçimi konusunda da ipuçları verdi. Çeşitli etkinliklerle dikkatleri canlı tutan Yeşilyaprak, verdiği bilgilerin ardından kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Konferansa PDR öğrencilerinin yanı sıra diğer bölümlerden öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi. "Aşk ve Kariyer" üzerine yaptığı konuşmasında ‘’işini aşk ile yapmak’’ vurgusuna değindi. Aşkın çağrışımlarına ve metaforlarına vurgu yaptı. Akıllarda beliren aşk düşüncelerinin yanına "işini aşk ile yapmak" Aşkın bir gelişim görevi olduğunu söyledi.
İLİM BİLMEYİ, AŞK OLMAYI ÖĞRETİR
Ankara Üniversitesi PDR Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak, "Sevginin kimi zaman bir sanat kimi zaman ise aktif ve yaratıcı gücün kaynağı olarak vardır. Mevlana'nın dediği gibi, "İlim bilmeyi, aşk olmayı öğretir" Yaşam boyu öğrenmenin kendimizi tanımaktan geçmektedir. Kendimizi tanımada gerçekçi olmamızı, özelliklerimizin farkında olmalı ve sınırlarınızı bilmelisiniz. Kişisel-sosyal roller ile Eğitsel-mesleki roller Sternberg’in Üçgen Aşk Kuram’ı  ve aşk türlerine geldiğimiz evre yaşam rollerimiz vardır. Erikson’un genç yetişkinlik evresine atıfta bulunarak bu dönemin en belirgin özelliklerinden olan özellikle aşk ve iş konularında kimlik arayışı ve kararsızlık kavramları olmaktadır" dedi.
KONFERANSTAKİ ENERJİNİZ BANA GÜÇ VERDİ
"Sevgili öğrenciler, kariyerimize yatırım yapmamızın kendimizi tanımaktan geçiyor ve kendimizi tanımada gerçekçi olmanın, özelliklerimizin farkında olmamız gerekiyor" diyen Yeşilyaprak, "Sınırlarımızı bilmemizin son derece önemlidir. Kariyerimizi için yaşam boyu öğrenmenin önemi büyüktür." Siz gençlerin ilgi ve sevgisine mazhar olmak yaşamın bana en güzel armağanı. Bunu da işimi aşk ile yaptığım ve bu aşkımı beslemek için yaşam boyu öğrenme ve gelişimimi sürdürmeme borçlu olduğumu biliyorum. Sizlerle birlikte olmak çok güzeldi, konferanstaki enerjiniz bana güç verdi. Bir kez daha Sizlerle olmanın keyfini yaşatan OMÜ PDR Öğrenci Temsilciliği adına Hatice Kübra Kaymak ve Süleyman Ateş Başkanımıza ve katılan kıymetli öğrencilerimize teşekkürlerimi iletiyor, hepinizi kucaklıyorum. Aşk ile kalın" diye konuştu.
ÖĞRENEN VE ÖĞRETEN ORGANİZASYONLARDAYIZ
OMÜ PDR Öğrenci Temsilciliği adına Başkan Yardımcısı Hatice Kübra Kaymak ise, "Bizleri kırmayarak Ondokuz Mayıs Üniversitesinde düzenlediğimiz konferansa katılan ve Ülkemizin önemli şahsiyetlerinden  kişiliğiyle, akademik bakış açısı ile bizlere örnek olan Ankara Üniversitesi PDR ana bilim dalı öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Binnur YEŞİLYAPRAK hocamız ile dolu dolu iki faydalı günümüz oldu. Sadece PDR alanında değil Ülkemize teşekkürlerimizi iletiyoruz "de yaptığı kazanımları ileriki dönemlerde göreceğiz. EVET. Öğrenen ve Öğreten Organizasyonlarında hep içerisindeyiz. Ayrıca bizlere sağladığı manevi katkılarından dolayı OMÜ PDR Öğrenci Temsilciliği adına Gençliğe verdikleri destekten dolayı Cumhur Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a, Gençlik ve Spor Bakanı müsteşarı Sayın Faruk Özçelik'e ve OMÜ Rektörümüz Sait Bilgiç'e ve emeği geçenlere" dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net