Omuz omuza ve dimdik durmalıyız!

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi. 92 yıl önce yokluk içerisinde olan bir milletin, büyük düşman güçlerini küçük hale getirdiğini, millet olabilmek adına canlarından nasıl vazgeçtiğini hatırlatan Başkan Taşçı, “Millet olarak ihanet çemberinde olanların karşısında dimdik durma, omuz omuza olmalıyız” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Cumhuriyet’in büyük fedakârlıklarla kurulduğunu, onu korumak ve yaşatmanın her Türk evladının görevi olduğunu kaydederek, “29 Ekim 1923 tarihinde büyük bir mücadele sonucunda bir milletin yeniden dirilişi ilan edilmiştir. 19 Mayıs ruhundan hareketle çıkılan bu yolda ciddi fedakârlıklar göstererek aydınlatılan meşale, 92 yıl önce bugün tüm yurdumuza ışık saçmıştır. Cumhuriyet, bu milletin bağımsızlığından, birliğinden, beraberliğinden ve kardeşliğinden asla vazgeçmeyecek olmasının diğer adıdır. Yokluk içerisindeki bir milletin omuz omuza vererek karşısındaki büyük güçleri nasıl küçülttüğünün, millet olabilmek adına canlarından nasıl vazgeçtiklerinin en büyük kanıtı, bugün üzerinde yaşadığımız topraklarımız ve topraklarımızda kurulan Cumhuriyetimizdir. Her zerresi dedelerimizin kanıyla sulanan ülkemiz, içerisindeki tüm farklı etnik kökenlerin, farklı mezhep ve inanışların yıllarca kardeşlik içerisinde yaşadığı bir toprak bütünlüğüne sahiptir. Bundan tam 92 yıl önce kardeşliğimize, birliğimize ve beraberliğimize göz dikenlerin mirasçıları, bugün yine işbaşındadır. Bize düşen bu ihanet çemberindekilerin karşısında dimdik durmak, omuz omuza olmak, asla fırsat vermemektir. Bu anlamda Cumhuriyetimizin korumak ve yaşatmak her Türk evladının görevidir. Bizler bu sorumluluğumuzun bilincinde olduğumuz sürece, tarihte dünden bugüne ülkemize zarar vermek isteyenlerin yaşadıkları hezimet, bundan sonrada yaşatılacaktır. Bu anlamda tüm hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.