ONAY, BAHARI ŞİİR FESTİVALİ'YLE KARŞILIYOR

ABD Florida'da 26 Nisan'da düzenlenen 6

ABD Florida'da 26 Nisan'da düzenlenen 6.Annual Stay in May Festivali kapsamında bir resital veren Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, baharı İstanbul'da, Bahar ve Şiir Festivali'yle karşılıyor.
Ataol Behramoğlu ile Beşiktaş Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen uluslararası festivalin kapanışını gerçekleştirecek. Şiir ve müziğin iki duayenini buluşturan bu çok özel akşamın ardından Onay, Cambridge'e dönecek.
HONG KONG PRÖMİYERİNİ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ
Andrew Watkinson yönetimindeki East Anglia Oda Orkestrası ile "..hepsi şaheser ama en sevdiğim bu.." dediği Beethoven'ın 4 numaralı piyano konçertosunu West Road Konser Salonu'nda seslendirecek.Tüm dünyada referans verilen bir Saygun yorumcusu olan Gülsin Onay, 16 Şubat'ta BIFO ve Sascha Goetzel ile Saygun'un birinci piyano konçertosunun Hong Kong prömiyerini gerçekleştirmişti.110.doğum yıldönümünde hocasının eserlerini, dünyanın her yerinde daha sık seslendirmekte olan sanatçı,12 Mayıs'ta Kevin Griffiths yönetimindeki Göttingen Symphoniker eşliğinde, birinci piyano konçertosunu bu kez Alman dinleyiciler için yorumlayacak.
GÜLSİN ONAY VE GÖTTİNGEN SYMPHONİKER
Gülsin Onay, 22 Mayıs'ta Pera Palas'ta düzenlenen özel bir konserde, oğlu keman sanatçısı Erkin Onay ile 26 Mayıs'ta da İzmir'deki bir başka özel etkinlikte sahne alacak. Kuruluşundan bu yana, Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nin Sanat Danışmanı olan ünlü piyanist, bu yıl dördüncü kez düzenlenen Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması için çalışmalara hız veriyor. Bodrum Klasik Müzik Derneğinin, Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali bünyesinde iki yılda bir düzenlediği Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması, bu yıl 15 – 19 Ağustos tarihleri arasında Bodrum’un Gümüşlük mahallesinde gerçekleşecek.
SAYGUN’UN MU¨ZİĞİNİ GENÇLERLE YAŞATMAK
Cumhuriyet tarihimizin en önemli bestecilerinden biri olan Ahmed Adnan Saygun adına düzenlenen ilk yarışma olma özelliğine sahip olan etkinliğe yurt içinden ve dışından tu¨m yetenekli gençler davet ediliyor. Sanat danışmanlığını Piyanist Gülsin Onay’ın ve sanat yönetmenliğini Piyanist Eren Levendoğlu’nun üstlendiği yarışmanın amacı genç piyanistleri Saygun’un eşsiz dünyasıyla yakınlaştırmak ve Saygun’un mu¨ziğini gençlerle yaşatmak. Yarışmaya son başvuru tarihinin 30 Mayıs 2017 Salı günü olduğu açıklanırken yarışmacılar konuyla ilgi detaylı bilgi ve kayıt formuna http://www.gumuslukfestival.org/yarisma adresinden ulaşabilecek. www.gulsinonay.com
Köksal ÖNER
şokhaber.net