Önceliğim Üniversite-Sanayi İşbirliği

OMÜ'de Haziran ayında yapılacak rektörlük seçimlerinin güçlü adaylarından Prof

OMÜ'de Haziran ayında yapılacak rektörlük seçimlerinin güçlü adaylarından Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Samsun iş dünyası ile bir araya geldi. Çağlayan, "İşbirliği yaparsak sanayiye ve ticarete katma değer yaratılabiliriz" dedi.
OMÜ Rektör adayı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, rektörlük seçimleri öncesinde Samsun'daki sivil toplum örgütlerine yönelik ziyaretleri kapsamında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sahil Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaret etti.

[gallery ids="46774"]
Çağlayan, üniversitenin şehir ve sanayi ile bütünleşmesi bağlamında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte yapılacak koordineli çalışmalar ile şehre, sanayiye ve ticarete katma değer yaratılabileceğini söyledi.
ORTAK FAYDADA BULUŞMALIYIZ
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaretinde rektörlük görevine gelmesi halinde çalışma ilkeleri ve projeleri hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Samsun TSO ile yapacakları koordineli çalışmalar ile de şehre, sanayiye ve ticarete katma değer yaratabileceklerini belirtti. Üniversite-sanayi İşbirliğinin önemine dikkati çeken Çağlayan, bunun için de tarafların birbirini anlama çabası olduğunu belirterek, üniversite ve sanayinin farklı motivasyonlarının kesiştirilerek şehrin ve ülkenin menfaatleri çerçevesinde, ortak faydada buluşması gerektiğini söyledi.
TEKNOLOJİ BİLGİYE DAYANIYOR
Günümüzde dünyanın gelişmiş ekonomilerinin artık tümüyle üretim tabanlı olmadığını, sermaye ve emek değerlerinin yanında çok daha etkili olan bilginin ön plana çıktığını vurgulayan Çağlayan; "Yenilikçi ekonomi ya da bilgi tabanlı ekonomi kavramlarının temelinde yüksek katma değer arayışlarının olduğunu görüyoruz. Bu değişim sonucu teknolojinin tanımı da değişmektedir. Eskiden transfer edilebilen bir mal olarak görülen teknoloji artık bilgiye dayalı hale gelmiştir” dedi.
ÜNİVERSİTEMİZ BACASIZ SANAYİ
Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, üniversitenin şehrin gelişimine ve tanıtımına olan katkılarını vurguladı. Murzioğlu, "Şehir adına “bacasız sanayi” olarak tanımlanan üniversitemizin kıymetini, sanayi, ticaret ve dolaysıyla şehre olan katkısının farkında ve bilincindeyiz" diye konuştu.
Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu önümüzdeki günlerde yapılacak olan rektörlük seçimlerindeki çalışmalarında Kaya Tuncer Çağlayan’a başarılar diledi.