OPERA VE BALE KÜLTÜRÜNÜ İLÇELERE TAŞIYAÇAĞIZ

Samsun Devlet opera Ve Balesi İl Koordinatörü Rabia Ünlü, ilçelerde düzenlenecek olan gösteriler için ilçe gezileri yapıyor

Samsun Devlet opera Ve Balesi İl Koordinatörü Rabia Ünlü, ilçelerde düzenlenecek olan gösteriler için ilçe gezileri yapıyor. Opera ve Bale gösterimlerinin ilçelere de yayılması planlanan gezide Vezirköprü ve Ladik belediye başkanları ziyaret edildi. İl Koordinatörü Ünlü,” Opera ve bale kültürünü böylece ilçelerimize taşımış olacağız” dedi.
Opera ve Bale kültürünü Samsun’un ilçelerinde düzenlenecek olan sosyal aktivitelerle birlikte hayata geçireceklerini belirten Devlet opera Ve Balesi İl Koordinatörü Rabia Ünlü, “İlçelerimizde yaşayan halkımızın Opera ve Bale ile tanışmalarını sağlamış olacağız” dedi.   

[gallery ids="39094,38916,38917"]

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN DESTEK
Vezirköprü ve Ladik Belediye Başkanları İbrahim Sadık Edis ve Selim Özbalcı’yı ziyaret eden Devlet opera Ve Balesi İl Koordinatörü Rabia Ünlü, ilçe ziyaretleri ile planlanan oyunların ilçelerde de sergilenmesi olduğunu kaydetti. Belediye başkanları ile görüşmelerin olumlu geçtiğini dile getiren Ünlü, “Belediyeler, sosyal anlamda oyunlarımızın sergilenmesi konusunda gereken her türlü desteği vermeleri bizleri son derece memnun etti. Özellikle yeni yapılan kültür merkezlerinin sunacağımız oyunlara ev sahipliği yapması, ilçede hem kültür merkezlerinin tanınmasını hem de halkın tiyatro ile tanışmaları sağlanacak. Şahsım ve kurumum adına kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

OPERA VE BALE İZLEMEYEN KİMSE KALMAYACAK
Samba Müdürlüğü opera ve bale sanatını sadece Samsun Halkına değil çevre ilçelerde yapılacak ziyaretlerle devam edeceğini vurgulayan İl Koordinatörü Ünlü, "Tüm ilçelerimizde etkinlikler düzenleyerek, opera izlemeyen ilçe kalmaması hedefimiz. Bu konuda emeği geçecek olan  belediye başkanların yanı sıra her zaman yanımızda bulunan  bizlere daima  öncülük yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın sözcüsü Köksal Öner'e teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
ORTAKLAŞA PROJELER ÜRETİLECEK
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, sanata ve sanatçıya her zaman önem verdiklerini, her zaman yanlarında olacaklarını söyledi. Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı ise, ilçede yapılacak etkinliklerde Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü’nün yer alacağını ve ilerleyen zaman içerisinde de önemli projeler üreteceklerini ve dile getirdi.
Köksal ÖNER