ORC Araştırma Şirketi CHP'ye oy veren 2 bin kişi ile...

ORC Araştırma Şirketi CHP'ye oy veren 2 bin kişi ile 2-7 Ocak 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen araştırmadan CHP'ye kötü haber çıkmış

ORC Araştırma Şirketi CHP’ye oy veren 2 bin kişi ile 2-7 Ocak 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen araştırmadan CHP’ye kötü haber çıkmış.
Ankette “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu başarılı buluyor musunuz?” sorusuna yanıt veren CHP’li seçmenin yüzde 71,6’sı ‘Hayır’ yanıtını vermiş.
CHP’nin Gülen cemaatiyle yakınlaşma iddiaları ise seçmeni rahatsız etmiş.
CHP’li seçmene sorulan “Size göre CHP 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde 1’nci parti olabilir mi?” sorusuna katılımcıların verdiği yanıt CHP’de kriz yaratacak oranda. Katılımcıların yüzde 92,4’ü ‘Hayır’ yanıtı verirken, ‘Evet’ diyenlerin oranı yalnızca yüzde 3,5 olmuş.
% KAÇ OY ALIR?
Ankette dikkat çeken bir diğer sonuç ise “Size göre CHP, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde ne kadar oy alır?” sorusuna verilen yanıtların yüzde 73,3’ü CHP’nin yüzde 25 oy oranının altında kalacağı görüşündeymiş. Partinin yüzde 25’lik dilimi aşacağını düşünenlerin oranı ise yüzde 26,7’de kalmış
BAŞKAN
DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYAÇ VAR MI?
Ankette “CHP’de genel başkan değişikliğine ihtiyaç olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 68,5’i “Evet” yanıtını verirken, yüzde 31,5’i “Hayır” yanıtını vermiş.
KİM  OLMALI?
Ankette CHP’de genel başkan değişikliği olmalı diyen yüzde 68,5’lik kısma “Size göre CHP Genel Başkanı kim olmalı?” sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 29,1’i Gürsel Tekin yanıtını verirken, Tekin’i yüzde 28’lik oranla Mustafa Sarıgül takip etmiş. En son kurultayda Kılıçdaroğlu’na karşı girdiği genel başkanlık yarışını kaybeden Muharrem İnce ise yüzde 20,8 ile üçüncü sırada yer almış.
KİME OY VERECEK?
“7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimde, CHP’ye oy verme eğiliminiz de değişiklik olacak mı?” sorusuna katılımcıların yüzde 65,2’i “Oy vermeye devam edeceğim” yanıtı vermiş.
SAMSUN’DAKİ DURUM NE?
Buradaki halka da yukarıdaki gibi sorular sorulmuş olsa idi, alınan cevapların aynı olacağına kalıbımı basarım.
Bu arada, sanki başarılı olmuş gibi milletvekili adaylığı için istifa eden Mehmet Atalay’ın ardından il başkanlığına getirilen Dinçer Soylu, yeni yönetimin emeklilerden oluştuğunu söylemiş.
Yani çoğu pili bitmişlerden müteşekkil!
GENÇLERİN KÖKÜ MÜ KAZINMIŞ?
İl Başkanı Dinçer Soylu, “Türkiye büyük bir karanlığa doğru gidiyor. Önümüzdeki seçimlere eforumuzu 3 kat arttırmak durumundayız. Bizim kadro sıkıntımız yok. Aramızda en az 10-15 seçim görmüş arkadaşlarımız var. Onların tecrübeleri, bize yol göstermeleri ile inanıyoruz ki Samsun’da çok büyük bir ivme kazanacağız.” Demiş...
Hepsi 70’ine merdiven dayamış bu il yönetimi ile mi Samsun’da ivme kazanacaklarmış?
Güldürmeyin beni!
İşte anket sorularına verilen cevaplar da durumu göstermiyor mu?
Kimse kimseyi kandırmasın.
Samsun’da CHP’li genç kadroların kökü mü kazınmıştı yani?...