Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye'de doğalgaz çalışmalarının startını verdi.

Ünye'de Doğalgaza Start Verildi

Ünye’de Doğalgaza Start Verildi. 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye’de doğalgaz çalışmalarının startını verdi.

Ünye’nin 7 yıldır hayalini süsleyen ve gündeminde olan doğalgaz çalışmaları, Çınarlık mahallesinde başladı. Çalışmaların başlamasına ilişkin Çınarlık mahallesinde program düzenlenirken, programa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Belediyesi Başkan Yardımcıları Murat Ocak ve Erhan Eren Ak Parti Ünye ilçe Başkanı Âdem Çalık, AKSA Doğalgaz firması yetkilileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Doğalgaz Çalışmalarında Ünye Ağırlıklı Olacak

Programda konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, çalışmaların neden geciktiğini açıkladı. Başkan Enver Yılmaz, “Ünye’mizin Çınarlık Mahallesi’ndeki doğalgaz çalışmalarımıza fiilen başlamış bulunmaktayız. Büyükşehir belediyesi 30 Mart tarihinde görevi devir alınca, ilk önce Fatsa firmasıyla ve Ordu’nun doğalgazını alan firma ile irtibata geçtik. Altınordu şehir ilçemiz, Fatsa ve Ünye ilçemizdeki doğalgaz yetki alanındaki doğalgaz çalışmasıyla ilgili gerekli bilgi alışverişinde bulunmuştuk. Ordu’da 742 toplu konutta doğalgaz sarfiyatını başlattık. 2008 de Ordu’ya doğalgaz geldi ama maalesef Ünye’de çevre yolunda yol güzergâhının kamulaştırma engelinden kaynaklanan sebeplerden doğalgaz girişimi bir sorun olmuştu. Yine Aksa firmamız Ordu ilinde şimdiye kadar 30 trilyonluk yatırım yapmış olmalarına rağmen bizlerin görüşmeleri sonucu sadece bu yıl Ünye ve Fatsa ağırlıklı olmak üzere ve özellikle Ünye ağırlıklı olmak üzere 15 trilyon yatırımı yani doğalgaz borularının döşenmesi sürecini başlatmış olduk” dedi.